OPET U PROBLEMIMA

Više opoziva nego prodanih: Tesla u servis zove gotovo pola milijuna vlasnika Modela 3 i S

Američki proizvođač ponovo je u problemima, ovaj put zbog stražnje kamere i loše pričvršćene haube, koja se otvara u vožnji
 Laguna Beach Police Dept./ MEGA/The Mega Agency/Profimedia

Tesla će pozvati čak 475.000 vlasnika Modela 3 i Modela S na izvanredni servis zbog problema s kamerom za vožnju unatrag i poklopcem prednjeg prtljažnika, objavili su danas regulatori u Sjedinjenim Državama. Američki proizvođač električnih automobila opoziva 356.309 primjeraka Modela 3 proizvedenih između 2017. i 2020. zbog mogućnosti da poklopac prtljažnika prilikom otvaranja i zatvaranja ošteti kablove kamere za vožnju unatrag i 119.009 primjeraka Modela S proizvedenih između 2014. 2021. zbog problema s pričvršćenjem prednjeg poklopca zbog čega postoji mogućnost od iznenadnog i neočekivanog otvaranja u vožnji, izjavili su iz američkog ureda za sigurnost prometa na cestama NHTSA.

Ispada da je Tesla opozvala gotovo pola milijuna automobila, što je brojka svih automobila isporučeni kupcima u 2020.

Američki je proizvođač električnih automobila već mjesecima pod istragom NHTSA zbog toga što nije spriječio igranje igrica na središnjem zaslonu za vrijeme vožnje na čak 580.000 primjeraka Tesle, ali i zbog serije nesreća Tesli s automobilima hitnih službi tijekom vožnje na Autopilotu.

Tesla je još u veljači pod pritiskom NHTSA pristala opozvati 135.000 automobila zbog kvarova zaslona osjetljivih na dodir, odnosno s time povećanog rizika od nesreće. Američki je proizvođač inače u ovogodišnjem istraživanju zadovoljstva kupaca American Consumer Report završio na pretposljednjem mjestu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:41