TOPLINSKI UDAR

Vlasnici Tesli žrtve vrućina: U Teksasu zamoljeni da ne pune aute za vršnih sati od 15 do 20

Teksas ima treći najveći broj električnih automobila registriranih u cijelom Sjedinjenim Državama

Teslina obavijest o toplinskom udaru

 Reddit Screenshot

Teksaška elektroenergetska mreža baš i nema najbolju reputaciju, pogotovo za vrijeme lošeg vremena. Bilo da se radi o snježnoj oluji ili ekstremnom toplinskom valu, čini se da izolirana elektroenergetska infrastruktura države ima puno problema kada se potražnja za strujom poveća.

Vijeće za električnu pouzdanost Teksas (ERCOT) objavilo je prošlog tjedna da je šest njegovih postrojenja za proizvodnju električne energije isključeno nakon velike potražnje za strujom usred toplinskog vala.

Tijekom prekida, šest stanica proizvelo bi dovoljno struje za napajanje više od pola milijuna domova.

image

Teslina obavijest o toplinskom udaru

Reddit Screenshot

Iz Tesla su nakon toga zatražili vlasnike vozila da izbjegavaju punjenje tijekom vršnih sati kako bi spriječili daljnje povećanje potražnje za električnom energijom.

"Očekuje se da će toplinski val utjecati na mrežu u Teksasu tijekom sljedećih nekoliko dana", stoji na fotografiji poruke koja je proslijeđena Teslinim vozilima u Teksasu objavljena na Redditu prošlog tjedna.

"Operater mreže preporučuje izbjegavanje punjenja tijekom vršnih sati između 15 i 20 sati, ako je moguće, kako bi se pomoglo naporima u cijeloj državi u upravljanju potražnjom."

Za vlasnike električnih vozila u Teksasu, ušteda električne energije ne znači samo punjenje izvan navedenih sati. To također znači prilagodbu vozačkih navika. S obzirom da Teksas također ima treći najveći broj električnih automobila registriranih u cijelom Sjedinjenim Državama, lako je vidjeti kako bi smanjenje broja EV-ova koji se pune u jednom trenutku moglo smanjiti stres na već napregnutu mrežu.

image

Tesla Supercharger

Web Screenshot

Prema istraživanju koje je proveo AAA, EV vozila mogu doživjeti pad dometa do 17 posto s uključenim klima uređajem pri temperaturi od 35 stupnjeva. Tesla je ranije osporila ovu brojku, kao i vlasnici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 15:41