PITANJE SIGURNOSTI

Vlasnicima prekipjelo: BMW čeka tužba teška 5 milijuna dolara zbog greške u dizajnu držača čaša

‘Držači za čaše su neispravni i nisu pravilno dizajnirani da drže čaše napunjene tekućinom‘, stoji u pritužbi

BMW X7

 BMW

BMW je suočen s grupnom tužbom u Kaliforniji, koja je prošlog četvrtka podnesena na američkom Okružnom sudu u okrugu Orange. U tužbi se navodi da BMW X7, a možda i drugi BMW-i, imaju nedostatak u dizajnu koji uključuje držače za čaše – ne smiju se smočiti.

image

BMW X7

BMW

Veoma dugačka tužba može se sažeti u sljedeću izjavu: 'držači za čaše su neispravni i nisu pravilno dizajnirani da drže čaše napunjene tekućinom – upravo ono za što su držači za čaše namijenjeni. 'Kada se tekućina prolije u držač za čaše, žice za upravljački modul SRS (zračnog jastuka), koji se nalazi izravno ispod držača za čaše, se smoči i oštećuje, uzrokujući oštećenje zračnih jastuka. Kao rezultat toga, zračni jastuci se mogu nehotice aktivirati', stoji u pritužbi.

image

BMW X7

BMW

Tužitelj u navedenoj tužbi je BrightK Consulting, Inc., kojeg zastupa Hovanes Margarian. Margarian vjeruje da postoji tisuće vozila koja imaju istu grešku u dizajnu. 'Način na koji su napravljeni, automobili su skloni kvarovima kada doše do prolijevanja u držaču za čaše ili kondenzacije na šalici', dodao je Margarian.

image

Držač za čaše u BMW-u X7

BMW

Navedeno je još nekoliko pritužbi. Većina njih prijavljuje kvar na SRS upravljačkom modulu nakon nenamjernog izlijevanja tekućine na držače za čaše, koja je potom procurila u električne dijelove ispod. Troškovi zamjene i popravka modula prelaze preko 2000 dolara (13.400 kuna), što je, u nekim slučajevima, BMW odbio pokriti pod jamstvom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 14:55