SPECIJALNA IZVEDBA

VOLJELI BISMO GA VIDJETI i u Europi: Subaru WRX STI sa 328 KS

Subaru WRX STI s dodatkom S207 Limited Edition rezerviran je za japansko tržište
 FOTO: Subaru

Tek će 400 primjeraka modela WRX STi S207 Limited Edition, Subaru ponuditi kupcima na japanskom tržištu. Snaga 2,0-litrenog turbo motora podignuta je u odnosu na JDM izvedbu za 20 KS i 38 Nm, dakle ukupno 328 KS pri 7200 okretaja i 431 Nm raspoloživih od 3200 do 4800 okretaja.

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU

Usto, upravljač je kod izvedbe S207 Limited Edition još izravniji, ovjes (sprijeda podesive krutosti) je sada još sportskiji, stabilnosti i brzini u zavojima pridonosi aktivna raspodjela okretnog momenta (Active Torque Vectoring), te mehaničko-elektronički središnji diferencijal koji snagu u djeliću sekunde prenosi na kotač koji najbolje prianja uz podlogu (DCCD).

Kočnice sa četveroklipnim Brembo kliještima grizu kao nikad do sada, a auto vozi na serijskim 19 colnim aluminijskim naplacima s posebnim gumama 255/35 R19. Vanjskim izgledom od standardne izvede razlikuje se po širokom prednjem spojleru ispod branika i drugačijom maskom hladnjaka s oznakom S207. U unutrašnjosti dominiraju prednja trkaća Recaro sjedala dok je ploča s instrumentima prerađena.

Od 400 predviđenih primjeraka 200 će biti izvedeno u varijanti NBR Challenge Package s dodatnim velikim stražnjim spojlerom, a obje će izvedbe biti dostupne u samo četiri boje - metalik plavoj, perla bijeloj, crnoj i žutoj koja je rezervirana za samo sto primjeraka izvedbe sa NBR Challenge paketom. Isporuka kupcima u Japanu počinje u ožujku iduće godine i prava je šteta da ovakvu ekskluzivnu izvedbu Subaru nije ponudio i za europska tržišta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. svibanj 2024 02:35