AKTUALNO

VOLKSWAGEN TOUAREG NAPOKON DOBIO SNAŽNOG DIZELAŠA: model s V8 motorom od 421 KS i čak 900 Nm okretnog momenta debitira u Ženevi!

 
 VW

Izgleda kako će snažni SUV modeli dominirati štandom Volkswagena u Ženevi. Naime, uz jučer predstavljeni T-Roc R kojeg pokreće benzinac od 300 KS, na štandu njemačkog proizvođača naći će se i snažni dizelski Touareg. Podsjetimo, dosad je u ponudi bila verzija s 286 KS, a za one zahtjevnije ponudu sada upotpunjuje 4,0-litreni V8 TDI motor od 421 KS uz monstruoznih 900 Nm okretnog momenta.

VW

Uparen s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem i 4Motion pogonom na sve kotače, omogućava ubrzanje do stotke za samo 4,9 sekundi. Maksimalna brzina ograničena je na 250 km/h. Ako ste čitali članak o T-Rocu R, možda ste zapamtili da su performanse tog modela identične. Naravno, ovdje je riječ o puno težem modelu i SUV-u u pravom smislu te riječi pa je logično da uz puno veću snagu postižu identične rezultate.

Kupci osim snažnijeg motora dobivaju standardni zračni ovjes i mnoštvo dodatne opreme koja daje dodatnu dozu luksuza, posebice u unutrašnjosti. Za potpuni dojam brinu se 19-inčni Tirano naplaci koji dolaze standardno. Naravno, u unutrašnjosti kao i kod ostalih izvedbi Touarega dominira gigantski središnji zaslon Innovision sustava kao i digitalni kokpit ispred vozača. Detalji vezani uz cijene i datume dolaska na tržište trebali bi biti otkriveni u Ženevi, a valja napomenuti kako ovaj model neće put SAD-a gdje dizelaši nisu ni približno popularni kao u Europi...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:32