napokon

Vozačima BMW-a tehnologija pomaže kako bi koristili žmigavce: Aktivira se njihovim pogledom u retrovizor

Automatski pokreti upravljača olakšavaju vozačima vožnju, pružajući jedinstvenu razinu udobnosti i sigurnosti, ističu iz BMW

BMW kokpit, ilustracija

BMW-ova ažuriranja proizvoda za 2024. uključuju integraciju novih naprednih sustava za pomoć u vožnji i svježe tehnološke značajke za infotainment sustav.

Nova tehnologija Active Lane Change BMW-ovog Highway Assistant sustava tako s aktivacijom očiju omogućuje vozilu da predloži promjenu trake, što vozač može potvrditi jednostavnim pogledom u odgovarajući vanjski retrovizor, eliminirajući tako vjerojatno i potrebu za korištenjem signalnih ručica (za što će se mnogi našaliti da je ionako ni ne koriste) jer se sve odvija automatski.

image

Žmigavac, ilustracija

BMW

Tako će vozači BMW-a uskoro doživjeti revolucionarne promjene u načinu vožnje, jer se nova tehnologija Active Lane Change s aktivacijom s pomoću očiju priprema za integraciju u sustav BMW Highway Assistant razine 2+.

"Nova tehnologija Active Lane Change s aktivacijom očiju omogućuje vozilu da predloži promjenu trake, a vozač može potvrditi promjenu trake jednostavnim pogledom u odgovarajući vanjski retrovizor. Automatski pokreti upravljača olakšavaju vozačima vožnju, pružajući jedinstvenu razinu udobnosti i sigurnosti“, ističu iz BMW.

Osim toga, BMW planira poboljšati integraciju Appleovog glasovnog asistenta Siri u svoja vozila, omogućavajući vozačima upravljanje Siri jednostavnim obraćanjem, bez potrebe za pritiskanjem gumba. Također, aplikacija za navigaciju bit će poboljšana kako bi pružila ažurirane informacije o stanicama za punjenje, dok će My BMW App doživjeti nadogradnju s dodatkom Comfort Access s BMW Digital Key Plus i poboljšanom funkcijom pretraživanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. ožujak 2024 01:31