ludi ‘business plan‘

Vozilom za vuču ukrali više automobila po zagrebačkim parkiralištima, evo što su s njima radili

S parkirališta u Balokovićevoj ulici pokušali su otuđiti BMW talijanskih oznaka, ali su ih u tome spriječili policajci

Vozilo za vuču, ilustracija

 Profimedia

Zagrebačka policija prijavila je 22-godišnjaka i 27-godišnjaka koji su u sedam navrata, koristeći vučno vozilo, ukrali automobile s parkirališta u Maksimiru i Novom Zagrebu i potom ih prodavali reciklažnoj tvrtki.

Policija navodi da su osumnjičeni, od 7. siječnja do 23. veljače ove godine, dolazili po danu na javna parkirališta te koristeći vučno vozilo krali automobile marke Honda, BMW, Mitsubishi, Audi i Škoda bez registarskih oznaka koje su zatim skladištili i kasnije ih prodavali tvrtki koja se bavi reciklažom na području Jankomira, javlja Hina.

image

Policija, ilustracija

CROPIX

Također, sumnja se da je dvojac u dva navrata, 3. ožujka i 1. travnja, s parkirališta u novozagrebačkoj Balokovićevoj ulici te parkirališta u Maksimiru otuđili Škodu zagrebačkih oznaka i Opel bez registarskih oznaka i to tako što su ih uz pomoć sajle podigli na vučno vozilo te se odvezli u nepoznatom smjeru.

Uz to, sumnjiče se da su s parkirališta u Balokovićevoj ulici pokušali na identičan način otuđiti BMW talijanskih oznaka, ali su ih u tome spriječili policajci.

Materijalna šteta iznosi oko 12.700 eura, a osumnjičeni su nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja predani pritvorskom nadzorniku, dok su kaznene prijave dostavljene Općinskom kaznenom odvjetništvu u Zagrebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 20:01