Vrlo rijedak model

Vremenska kapsula: Prodaje se egzotični Saab 95 karavan iz 1967. kojeg pokreće Fordov V4 od 65 KS

Pproveo je nekoliko godina na kalifornijskom suncu prije nego što je stavljen u suho skladište i tamo držan više od 20 godina

1967. Saab 95 Station Wagon

 Broad Arrow Auctions

Ovo je Saab 95 Station Wagon iz 1967. i iako možda nikada prije niste čuli za njega, mogao bi se prodati za čak 60.000 dolara (56.000 eura).

image

1967. Saab 95 Station Wagon

Broad Arrow Auctions

Ovaj Saab započeo je svoj život u Kaliforniji i proveo je nekoliko godina uživajući na suncu prije nego što je stavljen u suho skladište i tamo držan više od 20 godina.

Broad Arrow Auctions kaže da je sljedeći vlasnik dao auto prevesti na istočnu obalu SAD-a prije nego što su počeli radovi na sveobuhvatnoj restauraciji.

image

1967. Saab 95 Station Wagon

Broad Arrow Auctions

Popis otkriva da su tijekom restauracije i motor i mjenjač remontirani prema tvorničkim specifikacijama. Osim toga, originalna boja automobila uklonjena je i zamijenjena nijansom Maroon iz palete boja Mercedes-Benza.

Restauracija tu nije stala jer je unutrašnjost također dorađena u Palomino Mercedes MB-Tex s šarenim prtljažnim prostorom.

image

1967. Saab 95 Station Wagon

Broad Arrow Auctions

Uz moderne karavanske modele, Saab 95 je prilično kompaktan, ali ipak uspijeva ostaviti priličan dojam zahvaljujući intrigantnom dizajnu.

Sprijeda se nalazi kromirana rešetka, kao i kružna prednja svjetla i dodatna svjetla za vožnju postavljena na kromirani prednji branik.

image

1967. Saab 95 Station Wagon

Broad Arrow Auctions

U popisu se navodi da je ovaj Saab 95 Station Wagon opremljen opcijskim trećim redom okrenutim unatrag, što znači da je zapravo sedmerosjed.

Snaga dolazi zahvaljujući Fordovom V4 motoru koji je proizvodio 65 KS kada je bio nov. Iako to možda ne zvuči puno, znatno je više od trocilindričnog dvotaktnog motora od 38 KS s kojim se 95 također prodavao. V4 motor spojen je ručni mjenjač s četiri brzine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 14:46