FOTOGALERIJA

Vrh ponude modela Q2: Audi predstavio 300 KS snažnu S izvedbu koja stotku hvata za 4,9 sekundi

Model je predstavljen u atraktivnoj "Apple" zelenoj metalik boji, a na tržištu se očekuje početkom 2021. godine
Audi SQ2
 Audi

Nakon što su prije nekoliko tjedana u Audiju predstavili osvježenu verziju svojeg malog SUV modela Q2, sada je došao red na vrhunac ponude. Riječ je naravno o izvedbi sa oznakom S u nazivu, a koja je, na sreću svih ljubitelja benzinaca, i dalje pogonjena dobro poznatim 2.0 TFSI turbobenzincem snage 300 KS uz 400 Nm okretnog momenta. Brojke? Ubrzanje ovog agresivno dizajniranog modela do stotke iznosi 4,9 sekundi, a maksimalna brzina ograničena je na 250 km/h. A riječ agresivno koristimo budući da je SQ2 u odnosu na obični Q2 dobio nove odbojnike, nova naplatke, difuzor i čak četiri nastavka novog ispušnog sustava.

image
Audi SQ2
Audi

Tako je odmah jasno da je riječ o S modelu, a to potvrđuju i znakovi koji se nalaze na prednjem i stražnjem dijelu. Tu su i novi naplaci, a sve je upotpunjeno sportskim ovjesom koji spušta podnicu za dodatnih 20 mm u odnosu na "obični" Q2.

LED svjetla dolaze serijski, dok se opcijski nude dobro poznata Matrix LED svjetla s dinamičnim pokazivačima smjera.

image
Audi SQ2
Audi

Zanimljivo je da u Audiju nisu objavili slike interijera, no u službenoj objavi ističu kako se ispred vozača nalazi virtualni kokpit sa novim "Sport" zaslonom, a za potpuni dojam brine se opcijski Bang & Olufsen glazbeni sustav. Tu je naravno i niz sigurnosnih sustava koji se nude i kod obične verzije.

image
Audi SQ2
Audi

Automobil je će uskoro biti moguće i naručiti, a isporuke se očekuju početkom 2021. godine. U Njemačkoj automobil starta na 45.700 eura, no kod nas će ta cifra biti veća zbog visokih trošarina.

image
Audi SQ2
Audi
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 16:07