ZANIMLJIVA LJESTVICA

Vrtoglave razlike: u Kanadi novi Porsche 992 Turbo S tek 151.000 eura, u Singapuru preko 500.000!

Ekipa sa portala Compare The Market napravila je usporedbu cijena superautomobila po državama. Kao primjer su uzeli Porsche 911 Turbo S
Turbo S
 Porsche

Dobro je poznato da su cijene automobila različite u različitim državama. Rezultat je to brojnih aspekata koji ulaze u računicu kada je u pitanju formiranje cijene automobila. Od same zemlje podrijetla, preko razičitih razina poreza pa sve to drugih nameta koje države nameću prilikom prodaje automobila. Tako primjerice skandinavske zemlje imaju iznimno visoka davanja, pa će primjerice VW Golf sa 1.0 TSI motorom i bez dodatne opreme stoji preko 223 tisuće kuna. Stoga i ne čudi prebacivanje na električne automobile koji sada dominiraju kada je u pitanju broj registriranih novih modela.

Kod nas situacija također nije idealna zbog iznimno visokih trošarina zbog kojih su mnogi automobili nedostupni "narodu". Posebno su pritom pogođeni sportski automobili, među kojima je i Porsche 911 992 Turbo S. Riječ je o trenutno najsnažnijoj izvedbi modela 992, a portal Compare The Market koji se bavi usporedbama cijena po različitim zemljama napravio je popis zemalja u kojima je 911 992 Turbo S najjafetiniji. Na prvom mjestu tako se iznenađujuće nalazi - Kanada. Tamo novi 911 Turbo S možete dobiti za "samo" 150 tisuća eura! Pišemo "samo", jer u odnosu na druge zemlje riječ je o više nego poštenoj cijeni za ovu jurilicu. Primjera radi, u već spomenutoj Norveškoj isti automobil stoji čak 291 tisuću eura. To je pak "ništa" naspram Singapura gdje kupci za 992 Turbo S moraju keširati vrtoglavih 579.000 eura! Cijelu listu možete pogledati ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:02