RENDER

VW GOLF GTI TCR STIŽE OVE GODINE S ČAK 290 KS! Verzija R s 333 KS pritom će zube pokazati čak i Mercedesu-AMG A45

 
 RENDER motor1

Volkswagen je još na predstavljanju novog Golfa prošlog studenoga u Wolfsburgu najavio kako će tijekom 2020. na tržište stići (vjerojatno u drugoj polovici godine) i kipuće verzije omiljenog kompakta.

Dakle, Golf GTI, GTI TCR, GTD i R svakako stižu do početka 2021. Pritom nisu odali nikakve detalje no britanski auto magazin Car već raspolaže nekim detaljima koji se tiču sportskih izvedbi njemačkog bestsellera.

Prema njihovom izvoru klasični GTI dobiva 2,0-litreni turbo benzinac s 48-voltnom mild-hybrid tehnologijom, a sustav će udruženo na prednje kotače puštati 235 KS, a kupci će na izbor imati 6-stupanjski ručni mjenjač ili 7-stupanjski DSG mjenjač s dvije spojke. Pritom će GTI TCR verzija raspolagati s čak 290 KS i 370 Nm.

Render Car magazine

Još boljem dojmu sportske vožnje svakako će doprinijeti i diferencijal ograničenog proklizavanja, kapacitetnije kočnice ispod većih lakih alu naplataka kao i općenito manja masa.

Po pitanju brutalnog VW Golfa R zasad se raspolaže neslužbenim podacima o snazi od 333 KS i 400 Nm, također iz 2,0-litrenog mild-hybrid TSI stroja. Međutim, za Golf R bit će na raspolaganju isključivo 7-stupanjski DSG te pogon na sve kotače.

Prema nekim izvorima, Golf GTD pojavit će se već u ožujku, dok GTI verzije stižu u rujnu... Nema sumnje VW Golf će s ovim verzijama dodatno plijeniti pažnju u 2020.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 14:00