TO BI BILO DOBRO!

VW je patentirao zanimljivu pickup verziju ID.Buzza, ali pitanje je hoće li ga i proizvoditi

Pickup verzija ID.Buzza neodoljivo podsjeća na jedan model iz prošlosti VW-a. Legendarni kombi T2 proizvodio se u sličnoj verziji

VW ID. Buzz Pickup

 VW

Volkswagen je patentirao pickup verziju svojeg modela ID.Buzz, malog kombija koji svojim retro izgledom dosta podsjeća na legendarne kombije T1 i T2. ID Buzz je za sada pravi prodajni hit, a očito je kako Volkswagen svojim patentom ostavlja prostor da tu popularnost iskoristi i za novi karoserijski oblik koji bi mogao biti hit u SAD-u.

Slika koja je priložena patentu izgleda isto kao ona koju je VW objavio na svojoj Twitter stranici 27. travnja kako bi obilježio Svjetski dan dizajna.

Iako patent nije dokaz da će automobil sigurno u proizvodnju, jasno je da Volkswagen razmišlja o tome i pritom se štiti da netko drugi preradi njegov auto i tako zaradi dobar novac. Također, u prošlosti je VW stidljivo najavljivao da iz zanima električni pickup i da razmatraju proizvodnju takvog auta, no to nije bilo povezano s ID.Buzzom.

Pickup verzija ID.Buzza neodoljivo podsjeća na jedan model iz prošlosti VW-a. Legendarni kombi T2 proizvodio se u sličnoj verziji kojoj je stražnji dio kabine zamijenjen s teretnim prostorom.

image

VW T1 pick up

VW

Ipak, taj automobil nije imao ambicije biti klasični pickup već običan komercijalni kombi s otvorenim teretnim prostorom.

Ako pickup verzija modela ID.Buzz zaživi imat će vjerojatno isti pogon kao klasični model, a to znači bateriju kapaciteta 77 kWh i motor snage 204 KS.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 23:29