NESLUŽBENE SKICE

VW Polo GTI najavljen je za ljeto ove godine, a ovako bi mogao izgledati!

Za sada, morat ćemo se zadovoljiti s ovim neslužbenim prikazima i pričekati ljeto.
VW Polo GTI render
 Motor.es

Prošli tjedan Volkswagen je predstavio redizajniranog Pola, s mnogo više tehnologije i preinakama izvana i iznutra. Gradski hatch dobio je mnogo ozbiljniji izgled, posuđujući elemente od većeg Golfa i ostalih VW modela. Uz to, kasnije ovog ljeta dolazi i još vrelija GTI izvedba, a španjolski magazin Motor.es je 3D-skicama pokušao predvidjeti kako bi ona mogla izgledati.

U skicama, za prednji branik korišten je isti dizajn dostupan na većem bratu u GTI izvedbi, s LED svjetlima integriranim u saće. Iznad njega nalazi se već poznato Volkswagenovo "lice" s LED svjetlosnom trakom koja se proteže između Polovih redizajniranih farova. Uz svjetlosnu traku proteže se i crvena linija, kao što je i slučaj kod Golfa GTI.

image
VW Polo GTI render
Motor.es

Promjene straga su znatno suptilnije. Za razliku od prethodne generacije Pola GTI-a, koji koristi jednostrani ispušni sustav s dvije cijevi, Motor.es predviđa dvostruki ispušni, s po jednim "topom" na svakoj strani. Uklonjena je Polo značka ispod VW logotipa, i zamijenjena crvenim natpisom GTI.

Radi čišćeg sportskog izgleda, crveni indikatori zamijenjeni su crnim. Tim Motor.es-a nije se pozabavio s unutrašnjosti, no redizajnirani Polo dobio je novu digitalnu ploču s instrumentima i kontrole klime od novog Arteona i Tiguana koje očekujemo i u GTI izvedbi, uz specifične GTI značajke poput crvenih detalja i kariranog uzorka na sjedištima.

Ispod poklopca motora, očekuje se da će Polo GTI i dalje koristiti 2,0-litreni turbak, a očekuje se da će proizvoditi 210 KS (154 kW), što je za 10 KS više od izlaznog modela. To je skoro duplo više nego što proizvodi standardni Polo, koji sa 1,0-litrenim benzinskim motorom stvara 111 KS (82 kW). Za sada, morat ćemo se zadovoljiti s ovim neslužbenim prikazima i čekati ljeto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:13