VIDEO

YouTuber pokazao kako je lako otključati automobil pomoću posebnog alata koji se prodaje na mreži

Otključao je vrata Chevroleta Silverada, Nissana Maxime i BMW-a serije 3, i to u roku od samo nekoliko sekundi
Obijanje brave s Lishi Lockom
 YouTube Screenshot

Iako automobilski ključevi s tipkama izgledaju mnogo složenije od, primjerice, kućnog ključa, izgleda da je koncept njihova rada prilično sličan, i jednostavan. Pomoću specijalnog alata koji se zove Lishi Lock, jedan YouTuber pokazao je da se vrata automobila mogu jednostavno otključati.

image
Automobilski ključ i Lishi Lock
YouTube Screenshot

Videozapis je objavljen na kanalu TheLockPickingLawyer, čija je web-stranica započela prodaju tog alata. U suštini, Lishi Lock kombinira traku i preklopnik zajedno s malim grafom koji vam pomaže u dekodiranju brave.

U drugom videozapisu iz svibnja, voditelj kanala nazvao je svoj proizvod 'game-changerom', dok su neki drugi bravari potvrdili o tome koliko je jednostavno otključati vrata Lishi Lockom. 'To je zato što su alata izrađeni posebno za određene b rave i oponašaju oblik ključa kako bi odmaknuli pokrivač za prašinu i druge stvari koje bi mogle doći na put alatu za obijanje brava'.

YouTuber je zatim otključao vrata Chevroleta Silverada iz 2013., Nissana Maxime iz 2018. i BMW-a serije 3 iz 2013. godine, i to u roku od samo nekoliko sekundi. 'Ljudi koji nemaju iskustvo obijanja brave mogu s lakoćom otvoriti vrata s uobičajenim bravama'.

Iako je YouTuber istaknuo da je alat namijenjen za olakšan pristup automobil u slučaju da zaboravite ključeve u automobilu, ili ih jednostavno izgubite, pomalo je zabrinjavajuće da ih svatko može kupiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 16:33