prestiž s otoka

Za bulevare i kaljužu: U zagrebačkoj Laubi predstavljen novi Range Rover Sport, poznate cijene

Treća generacija luksuzno sportskog terenca je najpoželjnija, najnaprednija i dinamički najsposobnija ikad, tvrde iz sjedišta marke

Range Rover Sport u Laubi

 Range Rover

Povodom početka prodaje u Hrvatskoj, u zagrebačkoj Laubi novinarima i uzvanicima predstavljena je treća, potpuno nova generacija Range Rovera Sport.

Po dimenzijama manji i s dodatkom Sport u nazivu, dinamičniji brat Range Rovera po mnogima najboljeg luksuznog terenca na svijetu, kroz prethodne dvije generacije izgradio je lijepu karijeru u kategoriju sportskih luksuznih SUV modela. Prvaci klase - Porsche Cayenne i BMW X5 - tako su još 2005. godine dobili oštru konkurenciju s Otoka.

image

Range Rover Sport u Laubi

Range Rover

Sada novi model redefinira pojam sportskog luksuza, a treću generaciju odlikuje sofisticirani, progresivni dizajn te niz tehničkih inovacija, kako i priliči jednom SUV-u prestižne britanske marke.

Minimalistički, ali elegantan i upečatljiv vanjski dizajn novog Range Rovera Sporta proteže se u njegovu novodizajniranu unutrašnjost koja vas dočekuje najnovijim tehnologijama i najprofinjenijim materijalima koji stvaraju upečatljivu ravnotežu suvremenih rješenja i elegancije. U kabini tako vlada atmosfera naglašene estetike, gotovo zanatske izrade, zanimljivih detalja i visoke digitalne tehnologije.

image

Range Rover Sport u Laubi

Range Rover

Kokpitom dominiraju interaktivni virtualni 13,7-inčni zaslon instrumenata te 13,1-inčni središnji multimedijalni zaslon, a za vrhunski ugođaj brinu se napredni hi-fi sustav Meridian Signature Sound i tri vrste kože - otporna, ugodna i Windsor.

Uz poseban sustav filtriranja zraka u kabinu, to su samo neki od detalja s čitava liste skupocjenih dodataka svojstvenih skupocjenim Range Rover modelima.

image

Range Rover Sport u Laubi

Range Rover

Novi model u Hrvatskoj je dostupan s paketima SE, HSE i Autobiography, a tu je i ekskluzivni First Edition paket koji je na raspolaganju samo tijekom prve godine proizvodnje, a odlikuje ga posebno odabrani "spec".

Po pitanju pogona, niz učinkovitih pogonskih sklopova uključuje novi 4,4-litreni twin-turbo V8 benzinac u modelu P530, mild-hibridne 6-cilindarske 3,0-litrene turbo dizelaše D250, D300 i D350 i mild-hibridne 3.0-litrene 6-cilindarske turbobenzince P360 i P400. Naravno, u ponudi su i novi plug-in hibridni 3.0 turbobenzinci P440e i P510e, dok je potpuno električni model najavljen za 2024. godinu.

Novi Range Rover Sport je po sposobnostima istinski terenac koji raspolaže novim adaptivnim off-road tempomatom kao podrškom vozaču da se usredotoči na upravljanje, pružajući ujednačeno i udobno kretanje na zahtjevnom terenu na sva četiri kotača.

image

Range Rover Sport u Laubi

Range Rover

Tu su i integrirana kontrola rada podvozja putem najnovije generacije zračnog ovjesa, elektronika aktivno upravljanog rada diferencijala, vektorska raspodjela momenta kočenja, elektronička regulacija rada aktivnih amortizera, zakretanje stražnjih kotača...

Prvi primjerci britanskog luksuznog i sportskog off-roadera u Hrvatsku stižu u listopadu, a cijene startaju od 798.000 kuna za početni model 3.0T PHEV 4WD.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:43