DANAS LANSIRANE

Za fanove Porschea 917K i filma Le Mans: Nike predstavio nove SB "Gulf" Dunk tenisice

Već su toliko poželjne da prodavači poput StockXa "Gulfice" već preprodaju za više od 400 dolara
Nike Gulf tenisice
 Nike, Profimedia

Nike je upravo objavio novu verziju popularne Dunk tenisice inspiriranu kultnim Porscheom 917K Gulf iz 1970. godine. Tenisica je prigodno nazvana Nike SB Dunk Low 'Gulf', a ima ikonsku shemu plavih i narančastih boja Gulf Oila.

image
Nike tenisice
Nike

Usto: bijeli amblem "Nike Swoosh" s crnim obrisima i naljepnice s brojem ‘58’ na bokovima i jeziku. Uz narančasto-plavu završnu šemu, Nike SB Dunk Low ‘Gulf’ tenisice dolaze s crnim vezicama.

image
Nike tenisice
Nike

Podsjetimo, Gulf Oil je bila glavna svjetska naftna kompanija od 1901. do 15. ožujka 1985. sa sjedištem u Texasu, 1941. osma po veličini američka proizvodna kompanija, a deveta po veličini 1979. godine. Gulf Oil bila je jedna od takozvanih naftnih kompanija "Sedam sestara".

image
Porsche 917K Gulf
Profimedia

Sa Standard Oilom se Gulf udružuje 1985. godine i danas je dio korporacije Chevron. Boje kompanije su proslavljene na trkaćem Porscheu 917K, a nakon filma Le Mans sa Steveom McQueenom i auto i Gulf boje postale su do danas dijelom pop kulture.

image
Nike tenisice
Nike

Tenisice su danas lansirane prvo u Japanu gdje stoje 100 dolara, a od sredine ožujka stižu i u SAD te Europu. Premda to zvuči puno, kako ističe portal Input Mag, prodavači poput StockXa "Gulfice" već preprodaju za više od 400 dolara, što dokazuje koliko su dobro prihvaćene.

image
Nike tenisice
Nike

Ovo nije prvi put da je objavljena verzija Nike SB Dunka inspirirana Porscheom. Krajem 2020. Nike je već predstavio SB Dunk Low 'Pink Pig' tenisice, nadahnute posebno poznatim Porscheom 917/20 Coupe 'Pink Pig'. Automobil se vozio u 24 sata Le Mansa, 1971. godine i bio je najbrži automobil tijekom kvalifikacijske sesije prije utrke. Nažalost, nije uspio završiti utrku.

image
Porsche 917/20 Coupe
Porsche

Baš poput trkaćeg Porschea, Nike SB Dunk Low ‘Pink Pig’ gotovo je u potpunosti završen u ružičastoj boji s crvenim, bijelim i crnim naglascima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 05:00