BRZE I PRAKTIČNE

Za hvatanje prijestupnika: policija u Velikoj Britaniji dobila Škode Octavije RS sa 245 KS!

U odnosu na serijske izvedbe ugrađena je svjetlosna signalizacija, kao i napredne kamere koje otkrivaju sve podatke o automobilima
Octavia RS
 Škoda

Suradnja Škode i policije u Velikoj Britaniji nastavlja se u velikom stilu, budući da je prinova u floti Octavia RS, i to u izvedbi sa 2.0 TSI turbobenzincem snage 245 KS uz 370 Nm okretnog momenta. Uz ubrzanje do stotke u samo 6,7 sekudni, jasno je kako će svi oni za kojima ovaj model krene teško pobjeći.

Očekivano, automobil je vizualno nešto drugačiji a su tako ugrađena nova LED signalna svjetla ispod svjetala za maglu,a tu je i naravno i klasična LED svjetlosna signalizacija na krovu. Automobil je dobio reflektirajuće elemente u obliku folije, a u Škodi ističu kako će policiji biti dostupne tri različita tone sirene.

image
Octavia RS
Škoda

Prijestupnici se neće dobro provesti pored ovih Škoda budući da su ugrađene i posebna ANPR kamere koje skeiniraju vozila i registracije te signaliziraju u slučaju da u prometu uoče vozilo bez osiguranja.

Od ostale opreme treba istaknuti standardne stavke Octavije RS poput Matrix LED svjetala, digitalnog kokpita, mnoštva alakantare i središnjeg 10-inčnog zaslona osjetljivog na dodir kojim se upravlja novim infotainment sustavom.

Sigurni smo kako se odabrani sa veseljem prihvatiti nove službene automobile...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:28