HOTELSKA SOBA?!

Za prave ljubitelje mirisa benzina: ‘Anti idila‘ s nula zvjezdica na benzinskoj postaji

Ovaj naizgled suludi smještaj osmišljen je kako bi posjetitelja natjerao na razmišljanje o problemima modernog svijeta

Null Stern Anti-Idyllic Suite

 YouTube Screenshot

Null Stern Hotel, u prijevodu Hotel s nula zvjezdica, nudi krajnje neobičan smještaj u mjestu Saillon u Švicarskoj. Za razliku od idiličnog sela u kojem je smještena, ta hotelska "soba" nije nimalo idilična. "Soba" naziva Null Stern Anti-Idyllic Suite, smještena je na prilazu benzinskoj postaji a nema ni zidove, ni krov te ne nudi ni minimalnu razinu privatnosti.

Ovaj naizgled suludi smještaj osmišljen je kako bi posjetitelja natjerao na razmišljanje o problemima modernog svijeta, prvenstveno o klimi, ekonomiji, sigurnosti i jednakosti među ljudima. Tvrtka koja iznajmljuje "sobu" navodi kako ona nudi mogućnost posjetiteljima da ulože vrijeme u sebe i za sebe te razmisle o smislu života u modernom svijetu.

Ovo nije jedina "soba" koju Null Stern Hotel nudi. Tvrtka je već ranije otvorila nekoliko smještaja koji također nemaju krov ni zidove, no za razliku od ovog, oni su smješteni na idiličnim lokacijama u Alpama na kojima bi mnogi željeli provesti noć na otvorenom u kontaktu s prirodom i miru.

Ako vas, za razliku od toga, zanima potpuna "anti idila" znajte da "sobu" na benzinskoj možete iznajmiti po cijeni od oko 350 eura za noć. U cijenu je uključeno piće dobrodošlice i lokalni organski kanapei, pecivo za doručak iz lokalne pekare uz svježe cijeđeni sok te usluge pravog batlera. Također u slučaju loših vremenskih uvjeta gosti imaju rezervnu opciju, mogu boraviti u obližnjem "Hôtel des Bains de Saillon", hotelu koji ima i krov i zidove.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 10:34