Veliki povratak

Zanimljiv trend: Mladi ljudi sve više biraju, ako imaju opciju, ručni mjenjač pri kupnji novog automobila

Ako budemo imali sreće, oni će potaknuti znatnu potražnju u doglednoj budućnosti, a proizvođači će željeti zadovoljiti njihove potrebe

BMW M2

 BMW

Automobili s ručnim mjenjačem dosegnuli su najniži tržišni udio u 2021. godini, čineći manje od 1 posto prodaje novih automobila, prema podacima J. D. Powera u SAS. Od tada, došlo je do oporavka. Prodaja je porasla prošle godine na 1,2%, a sada, automobili s ručnim mjenjačem čine 1,7% prodaje novih automobila.

image

Aston Martin Vantage AMR

Aston Martin

To predstavlja porast od 12,2% od početka godine do danas. Sada, Wall Street Journal izvješćuje da je to zato što sve više ljudi, posebno mladih ljudi, počinje namjerno tražiti automobile s ručnim mjenjačem, umjesto da ih kupuju samo jer su najjeftinija ili najštedljivija dostupna opcija.

Proizvođači automobila s ručnim mjenjačem iskoristili su ovo - od Cadillaca, do Mazde i Honde. U Cadillacovom slučaju, stopa preuzimanja za verzije modela CT4-V i CT5-V Blackwing s ručnim mjenjačem veća je od očekivane. Mazdina Miata također više nije dostupna s automatskim mjenjačem.

image

Porsche ručni mjenjač

Porsche

I Mazda i Porsche rekli su da će njihove vodeće sportske automobile uvijek pokretati unutarnje izgaranje, a to vjerojatno znači i ručni mjenjač. Buduće generacije sportskih automobila s unutarnjim izgaranjem također bi se mogle vratiti na ručni mjenjač ne samo da uštede novac, nego i da iskoriste ono što entuzijasti vole kod automobila s unutarnjim izgaranjem.

image

Volkswagen ručni mjenjač

Volkswagen AG

Dokazi govore da ni ljubitelji mjenjača ne izumiru. Polovica kupaca Acura Integre s ručnim mjenjačembila je u dobi između 18 i 46 godina. Isto tako, četvrtina novih kupaca MX-5 ima od 18 do 35 godina.

Ukratko, postoje mali, ali čvrsti pokazatelji da ručni mjenjač još nije mrtav. Ako budemo imali sreće, oni će potaknuti znatnu potražnju u doglednoj budućnosti, a proizvođači automobila će željeti zadovoljiti njihove potrebe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 22:45