trajalo je satima

Zarobljen u autu 500 kilometara pod pratnjom policije. Razlog: pokvario mu se tempomat!

Kineski Haval H6 prešao je stotine kilometra uz policijsku pratnju prije nego što je ostao bez goriva

Kineska autocesta

 Web Screenshot

Haval H6 prešao je stotine kilometra uz policijsku pratnju prije nego što je ostao bez goriva. Kineski vozač je navodno satima bio zarobljen na autocesti nakon što se tempomat u njegovom crossoveru Havalu H6 odbio ugasiti na cestama u blizini grada Zhuzhoua, u provinciji Hunan.

Vozač jednog od najpopularnijih modela automobila u Kini, tvrdi da kočnice nisu radile, a vozilo je odbijalo usporiti s njegove postavljene brzine od nešto više od 100 km/h. Navodno je nastavio ovom brzinom stotinama kilometra sve dok mu automobil nije ostao bez goriva.

image

Haval H6

Web Screenshot

Priču je prenijela kineska stranica AutoHome. Vozač je bio zaglavljen u automobilu 500 kilometara. Tijekom vožnje je nazvao vlasti kako bi upozorio na svoju nevolju. Policija je dala pratnju kako bi osigurala da vozač nikoga ne udari, ali ništa drugo se nije moglo učiniti sve dok spremnik goriva automobila nije konačno presušio.

Vlasnik vozila, identificiran samo kao "gospodin Luo", bio je jedina osoba u vozilu u to vrijeme. On navodi da, ubrzo nakon što je shvatio što se događa, "izgubio kontrolu nad svojim emocijama i postao jako uzrujan, strahujući za svoju sigurnost".

Još se utvrđuje zašto je točno automobil samo nastavio juriti autocestom s uključenim tempomatom. Međutim, svaki mogući kvar na ovom vozilu neće utjecati ni na koga u Europi ili SAD-u budući da se Haval tamo ne prodaje. Marke je inače pododjel većeg Great Wall Motorsa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. prosinac 2022 23:11