AKTUALNO

ZAVIDAN USPJEH: Nissan je dosad proizveo čak 150 milijuna automobila, dnevno iz tvornica diljem svijeta izađe preko 12 tisuća primjeraka

Najprodavaniji Nissan u povijesti marke je model Sunny (poznat i kao Sentra, Pulsar i Almera) koji je prodan u 15,9 milijuna primjeraka, dok se danas u Nissanu mogu pohvaliti s najprodavanijim crossoverom u Europi Qashqaijem te najprodavanijim električnim automobilom Leafom
 Nissan

Kompanija Nissan osnovana je 1933. godine, a do 1990. godine ukupni broj proizvedenih modela iznosio je 50 milijuna. Od 1990. godine kreće agresivan rast prodaje (samim time i proizvodnje), pa tako već 2006. godine obilježavaju proizvodnju 100 milijuna vozila. Još impresivnija je činjenica da je od 2006. do danas proizvedeno čak 50 milijuna primjeraka, što bi značilo da se u tom periodu dnevno proizvelo čak 12453 primjeraka automobila.

Nissan

Većina proizvodnje bazirana je u Japanu (58,9 posto, odnosno oko 88,35 milijuna automobila), zatim slijede SAD (10,8 posto), Kina i Meksiko (7,9 posto), Velika Britanija (6,2 posto) te Španjolska (2,4 posto), dok se u ostalim zemljama proizvodi preostalih 5,8 posto. Najprodavaniji Nissan u povijesti marke je model Sunny (poznat i kao Sentra, Pulsar i Almera)koji je prodan u 15,9 milijuna primjeraka. Trenutno je uz trendove na tržištu jedan od najznačajnijih modela Nissana je svakako Qashqai- najprodavaniji crossover u Europi, model koji je započeo trend crossover vozila za kojima tržište danas luduje i čija je redizajnirana verzija ovaj tjedan stigla na naše tržište.

Nissan

U budućnosti bi sve veću ulogu mogao imati Nissan Leaf, najprodavaniji električni automobil u povijesti (250 tisuća primjeraka) koji je dobio novog nasljednika na čijoj smo premijeri prisustvovali u Tokiju.

Zvonimir Jurčić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 07:46