LUDA BIROKRACIJA

Žena dobila kaznu za parkiranje u iznosu od oko 50 milijuna kuna. Mogla se samo našaliti

Pokazala je kaznu službeniku na blagajni i rekla da joj kreditna kartica na pokriva taj iznos te da bi radije platila u gotovini

Parking automobila

 Profimedia

Žena iz Grčke dobila je najvjerojatnije najskuplju kaznu za parkiranje u povijesti. O neobičnom događaju na otoku Rodosu izvijestile su prije nekoliko dana grčke lokalne novine Rodiaki. Žena je kaznu dobila tijekom lipnja, a kada je otvorila omotnicu skoro je pala u nesvijest. Na njoj je naime pisalo kako je dužna platiti više od 6 milijuna eura za prekršaj vezan uz nepropisno parkiranje vozila.

Točan iznos na uplatnici bio je 6.648.444 eura (preračunato oko 50 milijuna kuna). Prema izvješću iz novina, žena je prvo pomislila kako se radi o kazni od 6648 eura što je također bio ogroman šok jer prosječne plače u Grčkoj nisu puno veće nego kod nas. Kad je bolje pogledala, shvatila je da ono u nastavku nisu centi već euri i zaključila da se može raditi samo o nevjerojatnoj pogrešci.

image

Kazna za parkiranje

Web Screenshot

Dan nakon što je dobila kaznu posjetila je lokalnu upravu u gradu Rodosu, koja je i izdala kaznu. Pokazala je kaznu službeniku na blagajni i rekla da joj kreditna kartica ne pokriva toliki iznos te da bi radije platila u gotovini. To je bila šala s obzirom na to da je na kazni pisalo da se gotovinom mogu plaćati samo iznosi do maksimalno 100 eura.

Blagajnik nije mogao vjerovati što vidi te je odmah umirio ženu i rekao da je to sigurno nekakva velika pogreška. Nakon dodatnih provjera žena na kraju nije morala platiti ni jedan euro. Nije jasno kako je ova drakonska kazna uopće napisana, pretpostavlja se da se radi o nemaru ili greški. Službeniku se mora oprostiti jer nije lako raditi u klimatiziranom uredu dok se vani svi kupaju na 35 °C.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 11:12