Mercedes-Benz AMG GT R

Žešća verzija modela AMG GT javnosti će biti predstavljena na Goodwood festvalu brzine

"Zeleno čudovište" zasigurno će se isticati i plijeniti pažnjom na popularnom automobilističkom događanju
 Mercedes

Za nešto više od tjedan dana održava se festival brzine Goodwood, automobilsko okupljanje na kojem se neki od proizvođača odlučuju na predstavljanje novih modela, a upravo to će učiniti Mercedes i to sa ni više ni manje nego s modelom AMG GT R.

Foto: Mercedes

Riječ je o još jačoj i agresivnijoj verziji modela AMG GT i AMG GT S. Uz to, AMG GT R bit će lakši, a dijelovi karoserije trebali bi biti u karbonu. Kočnice i ovjes također će biti poboljšani. Sa slika možemo vidjeti novi karbonski spojler te difuzor straga, a prednja maska također je drugačija. U unutrašnjosti se ističu sportska "školjkasta" sjedala po kojima se vidi kako je riječ o modelu orijentiranom sportskoj vožnji.

Što se motora tiče, Mercedes je bio poprilično tajnovit sa informacijama, no nagađa se da će se snaga kretati između 550 i 585 KS. Sa ovih slika posebno u oko upadaju brojevi na registarskim pločicama, prema kojima je Mercedes možda htio dati do znanja da će AMG GT R imati upravo 585 KS. Za desetak dana sve će biti poznato, a zanimljivo da je već najavljena još jača verzija, poznati Black Series...

POGLEDAJTE VIDEO:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 00:35