NAKON AUTOŠKOLE

Zvijer za prve kilometre: 16-godišnjak izašao iz škole pa se odvezao u Lamborghiniju Aventadoru SV od 750 KS

Neki su odmah kritizirali mladića, tvrdeći da se neiskusnom vozaču ne bi smjelo dopustiti da vozi V12 stroj s više od 750 KS

Lamborghini Aventador SV

 Facebook Screenshot

Većina nas naučila je voziti u bezveznim autima, ali ne i ovaj sretni 16-godišnjak iz Australije. "Vozač-početnik" viđen je za volanom egzotičnog superautomobila na prometnoj autocesti u Melbourneu. Susjedna slika objavljena je na stranici za "spotting" automobila na Facebooku, a prema riječima čovjeka s kamerom, vozač je tog dana upravo položio.

Neki ljudi su brzo kritizirali mladića i vlasnika automobila, tvrdeći da se neiskusnom vozaču ne bi smjelo dopustiti da vozi V12 stroj s više od 750 KS. Vozač tehnički ne radi ništa protiv zakona, jer ne postoje nikakva ograničenja u pogledu snage automobila.

Morate imati najmanje 16 godina da biste dobili dozvolu za učenje. Prema zakonu u Victoriji, vozači s takvom dozvolom ne smiju "šlepati" druge automobila, i pokraj njih treba biti vozač s punom dozvolom koji vrši nadzor. Treba istaknuti da nema smanjenih ograničenja brzine za učenike.

Prema osobi koja je fotkala Lamba, automobil se "vozio razumno". Većina vozača bi se, sa 16 godina, vjerojatno uplašila Aventadora SV.

Ne samo zbog njegove čiste snage, već i zbog njegove veličine. "Bijesni bik" širok je 2030 milimetara bez retrovizora. Također je izuzetno spušten i ima užasnu vidljivost iz kabine.

Podsjetit ćemo vas da je SV jedan od mnogih posebnih izdanja koje je Lamborghini lansirao tijekom 11-godišnjeg životnog ciklusa Aventadora. LP 750-4 pojavio se 2015. na Ženevskom sajmu automobila kao coupe prije nego što je roadster stigao kasnije iste godine.

Dok je coupe bio ograničen na 600 primjeraka, roadster je bio još ekskluzivniji, sa samo 500 automobila sklopljenih u tvornici u Italiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 00:50