NOVA TALIJANSKA JURILICA

BRŽI OD LAFERRARIJA: Ovo je novi Ferrari 488 Pista, 721 KS snažan cestovni monstrum koji stotku hvata za 2,85 sekundi i juri do 340 km/h!

 
 Ferrari

Proizvođači u zadnje vrijeme sve teže uspijevaju od javnosti sakriti svoje projekte. Posebnu muke s s curenjem informacija ima Ferrari koji je prije nekoliko tjedana održao privatno predstavljanje nove ekstremne i olakšane verzije modela 488 GTB na kojoj je anonimni uzvanik slikao dijelove prezentacije i otkrio prve detalje. A sada su se internetom ekspresno proširile slike finalne verzije, a poznat je i naziv o kojem se dugo špekuliralo.

Dakle, ovo je novi Ferrari 488 Pista! Pista na talijanskom označava trkaću stazu, a upravo je na Pista di Fiorano, trkaćoj stazi Fiorano ovaj model razvijan pa otud i spomenuti naziv. Prema prvim navodima, 488 Pista brži je od LaFerrarija na stazi! Za pogon je zadužen olakšani 3,9-litreni V8 motor koji proizvodi 721 KS, što ovom modelu omogućava ubrzanje do stotke za samo 2,85 sekundi! Maksimalna brzina iznosi 340 km/h.

Ferrari

Kao što možete vidjeti sa slika, tu su i novi aerodinamični dodaci, novi naplaci (koji osim impresivnog izgleda donose i uštedu od 40 posto u odnosu na standardne naplatke s modela 488 GTB) kao i masivni difuzor. Ostali detalji i dodatne službene slike trebale bi biti objavljene vrlo brzo, a premijeru za javnost ova će jurilica imati na salonu u Ženevi.

*Napomena: u međuvremenu su osvanule i službene forografije pa smo napravili fotogaleriju sa službenim fotografijama talijanskog proizvođača

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. ožujak 2024 21:55