NAJBRŽI AUTOMOBIL NA TRŽIŠTU

Bugattijevo čudovište pokreće 1400 KS

Koncept Galibier 16C koji još od 2009. godine čeka zeleno svjetlo za proizvodnju opet je u centru pažnje

Prvi čovjek Bugattija Wolfgang Dürheimer najavio je serijsku verziju automobila koji će posramiti čak i kultni model Veyron.

Brutalnu izvedbu Bugatti Galibiera koji bi se u konačnoj verziji trebao zvati Royale pokretati će nevjerovatnih 1400 KS, a prema riječima Dürheimera koji uskoro prelazi u redove Audija, za pogon će se brinuti osam litreni motor sa 16 cilindara preuzet iz Veyrona koji je raznim preradama prilagođen potrebama nove limuzine.

Atraktivni koncept prvotno je odbijen od strane Dürheimera koji je od svojih dizajnera još prije dvije godine zatražio impresivnija vizualna rješenja, a povećanje snage nametnulo se samo po sebi. Umjesto planiranih 1000 KS, sada je dodano još 400 KS koji će performanse ovog superautomobila učiniti spektakularnim.

Čelnik Bugattija odbio je komentirati hoće li se na tržištu prvo pojaviti nova generacija Veyrona ili serijski Galibier, no potvrdio je kako će ovaj koncept u serijskoj varijanti biti najbrži automobil na tržištu.

Nakon tri godine čekanja, nadamo se da Bugatti ovaj puta misli ozbiljno te da će brutalna limuzina što prije dobiti zeleno svjetlo za serijsku proizvodnju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 21:33