elektrifikacija

Važna odluka: I Disney odustaje od motora na fosilna goriva u svom zabavnom parku

Disney se priključio sveopćoj elektrifikaciji i odlučio svoju poznatu atrakciju prebaciti na električni pogon

Disney Autopia

 Profimedia

Autopia je klasična atrakcija Disneyland Parka u Kaliforniji gdje djeca i odrasli mogu voziti male automobile s benzinskim motorima na stazi unutar zabavnog parka. Sada, prema izvješću Los Angeles Timesa, nakon gotovo 70 godina postojanja, automobili na fosilna goriva prestaju voziti u najpoznatijem zabavnom parku na svijetu.

image

Disney Autopia

Profimedia

Disney se tako priključio sveopćoj elektrifikaciji i odlučio svoju poznatu atrakciju prebaciti na električni pogon.

image

Disney Autopia

Profimedia

"Kako se industrija kreće prema alternativnim izvorima goriva, razvili smo plan za elektrifikaciju ove atrakcije i procjenjujemo tehnologiju koja će nam omogućiti prelazak s benzinskih motora u sljedećih nekoliko godina", rekla je Jessica Good, glasnogovornica Disneyland Resorta.

Autopia je jedna od rijetkih postojećih atrakcija zabavnog parka koja postoji od njegovog otvaranja 1955. godine. Vanjski dizajn automobila korištenih u atrakciji mijenjao se tijekom godina kako su se automobili razvijali. No, jedina stvar koja je ostala konstantna je da su uvijek koristili benzinske motore. Sada, kako se automobilska industrija mijenja, logično je da će se Autopia mijenjati s njom.

image

Disney Autopia

Profimedia

Za mnogu je djecu Autopia prva prilika da iskuse kako je to biti za volanom automobila. U ovom trenutku informacija kada će se Autopia potpuno prebaciti na električne automobile. Disneyland trenutno opisuje atrakciju Autopia kao "glasnu". Kada nova generacija automobila dođe na stazu, opis atrakcije će se sigurno morati promijeniti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:17