AKTUALNO

FOTO: Alpine napokon objavio prve slike serijskog modela A110!

Više tehničkih detalja bit će poznato nakon presice u Ženevi, a pretpostavlja se da će ga pokretati središnje smješten Renaultov motor snage između 250 i 300 KS
 Alpine

Nešto više od tjedan dana dijeli nas od ženevskog salona automobila, a francuski proizvođač Alpine odlučio je napokon objaviti službene slike svog novog modela A110. Riječ je o sportskom dvosjedu koji smo dosad mogli vidjeti kao koncept ili u maskirnoj foliji. Ime dolazi od legendarnog modela A110 Berlinette koji je nakon 55 godina napokon dobio svojevrsnog nasljednika. Ističe se aluminijskom karoserijom koja uvelike smanjuje ukupnu masu automobila (spominje se masa od tek 1100 kg).

Alpine

S dizajnerskog stajališta, jasno je kako je velik utjecaj imao legendarni trkaći model A110 Berlinette, što se vidi po dvostrukim farovima sprijeda kao i po bočnoj liniji. Što se tehničkih detalja tiče oni će biti objavljeni 7. ožujka na presici u Ženevi, ali pretpostavlja se da će središnje postavljeni Renaultov motor razvijati između 250 i 300 KS. U svakom slučaju treba pohvaliti Alpine što u ovo doba električnih i autonomnih automobila predstavlja sportski model namijenjen za istinsko uživanje u vožnji.

A to je i sam osnivač kompanije Dieppeu Jean Rédélé imao na umu prilikom osnivanja kompanije kojoj je dao naziv Alpine (alpski) jer ga najviše asocira na zadovoljstvo u vožnji planinskim cestama koje je sam osjetio pobijedivši 1954. godine na reliju na Coupe des Alpes u Renaultu 4CV kojeg je sam tunirao i doradio. Nakon te utrke došao na ideju da osnuje tvrtku u kojoj će raditi sportske aute za svakoga. Nestrpljivo čekamo presicu u Ženevi nakon koje će nam biti poznato puno više detalja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:14