NOVI RANGE

FOTO: ATRAKTIVNI RANGE ROVER VELAR cilja na kupce Mercedesa GLC i Porschea Macana

Land Rover širi gamu potpuno novim modelom koji se smješta između manjeg Evoquea i većeg Range Rovera Sport. Motori od 180 KS do 385 KS i uvijek uz 4x4
 Land Rover

Nakon što je prije nekoliko dana objavljena slika stražnjeg dijela, danas su objavljene službene slike novog Range Rover modela pod nazivom Velar. Riječ je o četvrtom članu rastuće "obitelji" Range Rovera, koji se po dimenzijama (4,8 m dug, 1,93 m širok i 1,66 m visok) i cijeni svrstava između manjeg Evoquea i većeg RR Sporta.

U svom nastupu pokušat će preoteti dio kupaca BMW-u X4, Mercedesu GLC pa čak i Porsche Macanu (u jačim izvedbama). Naziv Velar dobio je prema prvim prototipovima Land Rovera iz 60-ih godina. Iz Land Rovera ističu praktičnost ovog modela koji uz prostranu kabinu ima volumen prtljažnika 632 litre, odnosno čak 1731 litru kada se obore stražnja sjedala. Dizajn je prepoznatljiv, pogotovo prednji kraj gdje dominiraju Matrix-led svjetla, dok se na stražnjem dijelu ističu horizontalno postavljena svjetla.

Foto: Land Rover

Novosti ima i u unutrašnjosti koja predstavlja dizajnersko usmjerenje za buduće Range Rover modele: dva 10-inčna ekrana osjetljiva na dodir uparena su s novim, bržim multimedijskim sustavom "Touch Pro Duo". Pritom će mnogi pohvaliti potez da se kontrola razine temperature i dalje obavlja putem klasičnog prekidača. Vozači uz doplatu mogu dobiti i 12,3-inčni digitalni kokpit, a za ljubitelje dobrog zvuka tu je Meridian glazbeni sustav.

Ponudu motora čine tri dizelaša: 2,0-litreni četverocilindraš snage 180 KS i 240 KS te 3,0-litreni V6 snage 300 KS. Za one koji preferiraju benzince u ponudi su 2,0-litreni benzinac snage 250 KS, dok vrh ponude zasad čini 3,0-litreni V6 motor snage 385 KS. U Land Roveru su odlučili da će svi modeli imati pogon na sva četiri kotača. Postoji šansa da Velar dobije i SVR verziju pogonjenu V8 motorom, ali zasad ništa nije potvrđeno. Prodaja započinje na ljeto, cijene kod nas nisu poznate, ali su objavljene za britansko tržište gdje osnovni Range Rover Velar s dizelašem snage 180 KS stoji oko 52 tisuće eura...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 22:18