CIJENA DORADE 69.900 EURA

ABT PREDSTAVIO SVOJU VERZIJU PAPRENOG KARAVANA: RS6-R ispod poklopca skriva 740 KS i 920 Nm okretnog momenta, a do stotke juri za 3,2 sekunde!

 
 ABT

Njemačka tuning kuća ABT napokon je pokazala svoju viziju Audija RS6. Očekivano, naziv ovog projekta je RS6-R, a svi ljubitelji sportskog obiteljskog karavana s nestrpljenjem su čekali da ABT objavi detalje i fotografije ovog monstruma.

Foto: ABT

Krenimo od tehničkih detalja - snaga 4,0-litrenog twin-turbo V8 motora povećana je sa 600 KS i 800 Nm okretnog momenta na čak 740 KS uz 920 Nm okretnog momenta. To su postigli uz pomoć novih turbopunjača, optimizacijom motora, novim usisom te novim ispušnim sustavom.

ABT je već objavio i prve podatke vezane uz ubrzanje, pa tako ABT RS6-R stotku hvata za samo 3,2 sekunde! To je gotovo pola sekunde brže od serijske izvedbe kojoj treba 3,6 sekundi.

Vizualno izgleda mnogo agresivnije od serijske izvedbe. Tako karoseriju sada krase karbonski elementi, novi aerodinamični dodaci, redizajnirani odbojnici te spojleri. Za potpuni dojam brinu se 22-inčni ABT Aero naplaci. Kao što smo već napomenuli, ispušni sustav je promijenjen što se može vidjeti i vizualno budući da stražnji kraj sada krase četiri nastavka, po dva sa svake strane.

Mislilo se i na držanje u zavojima pa su tako ugrađene i gevinde. U unutrašnjosti kupci dobivaju novi karbonski upravljač, posebne ABT oznake i nove tepihe. Koliko sve to košta? Naravno, prvo treba kupiti Audi RS6, a nakon toga, svi oni koji žele ovakav primjerak, trebaju ABT-u keširati još 69.900 eura! Pritom je ova dorada ograničena na samo 125 kupaca. S obzirom na popularnog, ne sumnjamo kako će u ABT-u vrlo brzo popuniti listu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. ožujak 2024 21:18