TUNING

ABT tuning nudi tretman za A6 Allroad, snaga dizelaša raste na čak 384 KS!

Prakitčni karavan nakon povećanja snage od strane njemačke tuning kuće postaje pravi sleeper na cesti
ABT Audi
 ABT

Njemačka tuning kompanija ABT prikazala je svoj novi projekt. Ovaj put su doradili A6 Allroad, povišenu robusnu izvedbu klasičnog karavana, a u ovakvoj varijanti ovaj model može postati pravi sleeper.

image
ABT Audi
ABT

Krenimo redom - prvi model u katalogu ABT-a je 55 TFSI, odnosno prema novoj nomenklaturu Audi modela ovdje je riječ o verziji sa 3,0-litrenim V6 motorom snage 335 KS uz 500 Nm okretnog momenta. Stručnjaci iz ABT-a spomenutu iznos povećavaju za 73 KS, pa nova brojka iznosi čak 408 KS uz 550 Nm okretnog momenta. Snaga se naravno prenosi putem 8-stupanjskog automatskog mjenjača na sve kotače uz pomoć Quattro pogona.

image
ABT Audi
ABT

Naravno, o s obzirom na to da većina kupaca modela A6 Allroad odabere dizelske izvedbe, ABT i po tom pitanju nudi dorade. Tako model 55 TDI sa serijskih 344 KS može biti pojačan na čak 384 KS uz visokih 760 Nm okretnog momenta. Slabiji 50 TDI također se može pojačati i to na 326 KS uz 670 Nm okretnog momenta.

image
ABT Audi
ABT

Vizualne promjene pritom nisu pretjerane, a najviše se ističu rubovi blatobrana i branika koji su sada u boji karoserije kao i novi 20 ili 21-inčni naplaci. U svakom slučaju, "dobar posao u ABT-u"...

image
ABT Audi
ABT
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 20:32