‘BARN FIND‘

Agenti za nekretnine u napuštenoj kući pronašli Ferrari 250GT Lusso iz 1963. vrijedan 1,5 milijuna eura

Dva trgovca nekretninama kažu da je pronalaženje auta vrijednog 1,6 milijuna dolara u napuštenoj kući za koju ste odgovorni zapravo prilično stresno

1963. Ferrari 250 GT Lusso

 Ferrari

"Barn find" dobro je utemeljen termin u automobilskoj kulturi, a označava bilo koje napušteno imanje koje je zapravo "škrinja s blagom", u kojoj se nalazi zaboravljeni klasični automobil. Ne očekujete inače da ljudi zaborave na automobil koji je u garaži u velikom gradu, a ipak se upravo to nedavno dogodilo u Santa Cruzu s Ferrarijem 250 GT Lussom.

Agentice za nekretnine Dana Bambace i Kimberly Ward dobile su odgovornost za napuštenu kuću u Santa Cruzu u Kaliforniji. Iako je kuća bila u blizini plaže, bila je u nesretnom stanju.

image

1963. Ferrari 250 GT Lusso

Andy Grundy

Riječ je o bivšem domu Davida Downsa, znanstvenika koji je radio s Lockheed Martinom, a kuću su prodavali njegovi nasljednici, rekla je Ward za Sacramento Bee. Dok su ona i njezin partner hodali kućom kako bi shvatili koliko posla treba obaviti, provjerili su garažu za tri automobila i pronašli veliko iznenađenje.

"Postoji garaža s tri odjeljka, a prvo sam vidjela praonicu rublja i još nešto spremišta, ali onda je u sljedećem odjeljku bio automobil... Za mene pravi "wow" trenutak", rekla je Ward za Lookout Santa Cruz.

Iako je pronalaženje Ferrarija bilo uzbudljivo, otkriće rijetkog vozila zapravo je predstavljalo problem. Ona i njezin partner sada nisu snosili odgovornost samo za napuštenu kuću, već i za auto za kojeg su sumnjali da bi mogao vrijediti koliko i kuća. "Cijela ova situacija me je stresirala - imati odgovornost i ključeve ove kuće u kojoj se nalazi nevjerojatan auto", rekla je Ward.

image

1963. Ferrari 250 GT Lusso

Andy Grundy

Tako su trgovci nekretninama pozvali Andyja Grundyja, brokera klasičnih automobila iz Carmela, koji je odmah identificirao automobil kao "prilično dobar pronalazak!". Međutim, želio je znati više, pa je odjurio do kuće vidjeti automobil kako bi odgovorio na svoje prvo pitanje, a to je bilo "je li ovo stvarno?".

Nakon što je vidio automobil, Grundy vjeruje da je to jedan od samo 350 Ferrarija 250GT Lussa ikada napravljenih, te jedan od još manjeg broja koji je još ostao. Još bolje, bio je u prilično dobrom stanju, prelakiran je prije samo 15 godina, a motor mu je obnovljen početkom 2000-ih.

image

1963. Ferrari 250 GT Lusso

Ferrari

To je značilo da nije trebalo puno da motor ponovno počne brujati. Trenutačno procijenjen na oko 1,5 milijuna dolara (1,45 milijuna eura), Downsova obitelj sada prodaje i automobil. Što se tiče razloga, Grundy je rekao da oni jednostavno nisu entuzijasti.

“Zamislite da ste naslijedili stvarno vrijednu kolekciju poštanskih markica i da vas marke ne zanimaju. Onda je pitanje želite li 1,5 milijuna dolara u markama ili 1,5 milijuna dolara u gotovini", rekao je. "Što biste radije uzeli?".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 15:24