ČUDAN URADAK

Alfa Romeo je prije 10 godina obećao novi Spider, ali ništa od toga. Netko ga je ipak napravio

Mazdin prednji dio je vrlo malo promijenjen, modifikacije su ograničene na klasičnu Alfinu prednju rešetku i Alfinu značku

Alfa Romeo ‘Spiata‘

 Web Screenshot

Prije točno 10 godina Alfa Romeo je najavio da će zajedno s Mazdom razviti novi Spider koji će se temeljiti na još uvijek tajnom modelu MX-5 Miati japanskog proizvođača iz 2015. godine. Bio je to odličan plan, prema kojem bi Alfa ispunila obećanje prekrasnog konceptnog automobila 2uettotanto iz 2010.

image

Alfa Romeo ‘Spiata‘

Web Screenshot

No, to je bio plan koji se raspao. Umjesto da stvori Spidera s dva sjedala kakvog je svijet zapravo želio, Alfina tadašnja matična tvrtka FCA odlučila je napraviti Fiat/Abarth 124 Spider kojeg nitko nije NI tražio. Ali vizualna sličnost ND MX-5 iz 2015. s prekrasnim Alfa Romeovim 8C Spiderom, čak i u nemodificiranom Mazdinom obliku, znači da obožavatelji Alfe nisu odustali od ideje.

image

Alfa Romeo ‘Spiata‘

Web Screenshot

Tijekom proteklih godina vidjeli smo rendere koji pokazuju kako bi Spider baziran na ND-u mogao izgledati, ali sada je netko otišao do kraja i stvorio Alfu Romeo "Spiatu" koju je FCA odbacio. Ne znamo mnogo o projektu, koji je uočen negdje u Ujedinjenom Kraljevstvu, no internetska provjera registracijske oznake govori nam da je započeo život kao MX-5 iz 2019. godine i da još uvijek ima početni 1,5-litreni atmosferski motor od 132 KS.

Mazdin prednji dio je vrlo malo promijenjen, modifikacije su ograničene na klasičnu Alfinu prednju rešetku i Alfinu značku na prednjem braniku. Međutim, ostale modifikacije su daleko uvjerljivije. Tu je set Alfinih "telefonki", kao i izrez blatobrana koji oponaša onaj na modelu 8C iz 2008. godine.

image

Alfa Romeo ‘Spiata‘

Web Screenshot

Stražnji kraj dobiva potpuno novi branik (vjerojatno od stakloplastike) koji premješta registarsku oznaku ispod poklopca prtljažnika, a čini se da je i on modificiran kako bi dobio skup jednostavnih kružnih stražnjih svjetala. Unutrašnjost se ne može vidjeti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 05:56