AMG KOMBI?

AMG I PRERADA KOMBIJA? Da, to se već dogodilo na modelu MB 100 D, prvom dizelskom modelu na kojem su radili inženjeri iz AMG-a

Na svom Facebooku profilu Mercedes je objavio slike svog modela MB 100 D, prethodnika Viana koji je bio modificiran od strane AMG-ovih inženjera. To je prvi i dosad jedini dizelski model kojim su se pozabavili AMG-ovi inženjeri, no nakon ove objave svi se pitaju je li moguće da će V-klasa ili Sprinter biti sljedeći neobični projekt AMG-a?
 Mercedes

Danas gotovo svi Mercedesovi modeli imaju najsnažnije AMG verzije. Tako kupci mogu birati od kompaktne A-klase u AMG izdanju, preko snažne limuzine E63 AMG S te luksuzne krstarice S65 AMG do primjerice SUV-a GLE 63 AMG. Dakle, ljubitelji gotovo svih segmenata su "pokriveni", no jedna kategorija nedostaje, a to je kategorija kombija. A Mercedes je jučer na svom Facebooku objavio slike svog modela MB 100 D, prethodnika Viana koji je bio modificiran od strane AMG-ovih inženjera.

Foto: Mercedes Facebook

Uz slike su napisali: "do danas jedini dizelski model na kojem je radio AMG". Spomenuti MB 100 D iz 2,4-litrenog motora izvlačio je 72 KS, a nakon dorade AMG-a snaga je povećana na 95 KS. Napravljene su i vizualne dorade pa je tako ova verzija dobila nove odbojnike, dvobojnu karoseriju te mnoštvo alkantare u unutrašnjosti. Ovom slikom Mercedes-AMG je zagolicao maštu. Naime, mnogi tvrde da je ovo svojevrsna najava da bi se AMG mogao dohvatiti V-klase ili čak Sprintera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 13:40