DOM IZ SNOVA

Aston Martin je dizajnirao luksuznu kuću s nesmetanim pogledom na automobile u garaži od stakla

Imanje Sylvan Rock prostire se na 2577 hektara i uključuje glavnu stambenu jedinicu površine 556 četvornih metara
Sylvan Rock
 Aston Martin

Aston Martin je uz razvojnu pomoć američkog studija S3 Architecture dizajnirao nevjerojatno atraktivnu šumsku kuću "Sylvan Rock" koja će uskoro biti izgrađena u području doline rijeke Hudson u Rhinebecku (država New York). Britanski proizvođač automobila nije nov u svijetu dizajna kuća, jer je nedavno potpisao i "Aston Martin Residences" u Miamiju na Floridi. Međutim, Sylvan Rock prvi je put da Aston Martin dizajnira privatan dom. Imanje se prostire na 2577 hektara, a uključuje glavnu stambenu jedinicu površine 556 četvornih metara.

image
Sylvan Rock
Aston Martin

Jedinstveni stambeni prostor između ostalog, sadrži četiri spavaće sobe s četiri kupaonice, a dizajniran je futuristički s golemim staklenim površinama kombiniranim s crnim površinama i s krovom nepravilnih kuteva. Uključena je i ostakljena garaža za tri automobila koja će budućem vlasniku omogućiti nesmetan pogled na njih iz različitih dijelova stambenog prostora. Glavna rezidencija raspolaže manjim unutarnjim te velikim vanjskim bazenom.

image
Sylvan Rock
Aston Martin

Dodatnu privlačnost Sylvan Rocka čine tri dizajnerske "šumske kolibe" za goste ukupne površine 146 četvorna metra, a tu su i luksuzna kućica na drvetu, prekrasan vrt te brojne pješačke staze kroz imanje."Vozeći se lokalnom cestom uživajući u zavojima stižete na privatni prilazni put koji vas vodi do skrivenog luksuznog utočišta“, stoji u promotivnom materijalu za Sylvan Rock.

image
Sylvan Rock
Aston Martin

"Imanje predstavlja snažnu vezu dizajnerskih senzibiliteta. Stvaranje luksuzne rezidencije s toplim teksturama, futurističkim oblicima i iznimnom privatnošću, usklađeno je s vizijom Aston Martina. Željeli smo da vlasnici i njihovi gosti na prirodan, organski način dožive trodimenzionalni osjećaj kuće, baš kao što vlasnici Aston Martina doživljavaju svoje automobile. Ne postoji niti jedna površina koja dominira, kuća je potpuno integrirana u okoliš te je Sylvan Rock rijedak primjer jednog cjelovitog rezidencijalnog umjetničkog djela", izjavila je Cathal Loughnane voditeljica projekta iz Aston Martina.

image
Sylvan Rock
Aston Martin

Završetak gradnje imanja predviđen je za 2022. godinu, a cijena mu je 7,7 milijuna dolara. Ako je kupac veliki obožavatelj Astona Martina, proizvođač automobila ponuditi će mu potpuno novi model DBX u posebnoj Onyx crnoj boji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:43