SKUPA IGRAČKA

Aston Martin je ponudio umanjeni kultni DB5 na struju za djecu. Cijena: od 352.000 kuna!

Ako ste spremni potrošiti malo bogatstvo kako bi navukli osmijeh na lice vašeg djeteta, požurite! Izradit će se tek 1059 primjeraka
DB5 Junior
 Aston Martin

Za sve one koji obožavaju Jamesa Bonda kao i djecu svih uzrasta koja žele oponašati svog heroja u Aston Martinu, inženjeri su stvorili umanjenu repliku najslavnijeg automobila agenta 007 iz 1960-ih. Dvije trećine smanjeni Aston Martin DB5 izradila je tvrtka Little Car Company u suradnji s britanskom markom.

image
DB5 Junior
Aston Martin

Ovaj dječji model izrađen je u čast originalnog DB5 koji je lansiran 1963. godine, ali koji je stekao svjetsku slavu i ikonski status kada se verzija s gadgetima prvi put pojavila na velikom ekranu u filmu Jamesa Bonda iz 1964. godine "Goldfinger" sa Seanom Conneryjem. Bilo je to prvo pojavljivanje ovog modela u filmovima o najslavnijem tajnom agentu.
Dostupne su dvije verzije: DB5 Junior koji košta od 42.000 funti (352.000 kuna) i snažniji DB5 Vantage Junior od 54.000 funti (453.000 kuna).

Puno je to novca za koje se može kupiti čak i novi Mercedes C-klase no u usporedbi s cijenama koje kolekcionari diljem planete plaćaju za prave primjerke, poput originala sa strojnicama iz filma "Goldfinger" koji je postigao cijenu od 3,3 milijuna funti, ovo bi se moglo učiniti zgodnom prilikom za "razveseliti svog mališana".

image
DB5 Junior
Aston Martin

Međutim, ako ste spremni potrošiti malo bogatstvo kako bi navukli osmijeh na lice vašem djetetu, požurite! Izradit će se tek 1059 primjeraka, baš kao i originala u punoj veličini iz 1960-ih.
Baš lijepo, jer ako već imate original u garaži, imat ćete priliku upariti brojeve šasije s umanjenim modelom vašeg juniora pa se s tim podatkom hvaliti društvu primjerice na golfu ili licitacijama trkaćih konja na nekom raskošnom ladanju.
Električna umanjena junior verzija pritom do u detalja podsjeća na original zahvaljujući 3D skeniranju "velikog modela" kako bi se osigurala potpuna autentičnost.

image
DB5 Junior
Aston Martin

Tako na 3 metra duljine i 1,1 metar širine, DB5 Junior dizajniran je za smještaj odrasle osobe i djeteta kako bi se „omogućilo različitim generacijama da dijele ljubav prema vožnji“. Automobil je izrađen od lagane, ali čvrste šasije od aluminijskog saća i kompozita što pomaže da ukupna masa iznosi tek 270 kilograma. Pokreće ga električni motor snage 5kW koji pokreće stražnje kotače do najveće brzine od 48 km/h za standardni DB5 Junior, s dosegom između 16 i 32 kilometra, ovisno o tome kako se vozi. Međutim, u posebnom 'trkaćem' modu sve se mijenja pa Aston Junior iz mirovanja do 60 km/h može ubrzati u samo šest sekundi. Snažniji DB5 Vantage Junior model, s 10kW električnim motorom ide do 80 km/h a doseg se kreće između 32 i 68 kilometra.

image
DB5 Junior
Aston Martin

Dobro je što uz auto stiže i zamjenska baterija pa se paket može zamijeniti u samo nekoliko sekundi.
DB5 Junior standardno dolazi u srebrnoj boji, s potpunom crnom kožom u unutrašnjošću i prtljažnikom.
Usto tu su i glavna svjetla, kočna svjetla straga, bočni pokazivači smjera i "truba", te aluminijske papučice za gas i kočnicu.

image
DB5 Junior
Aston Martin

Kao i kod izvornika, nadzorna je ploča ispunjena funkcionalnim instrumentima, koji su pametno ažurirani za 21. stoljeće: mjerač goriva pretvoren je u mjerač raspoloživosti baterije, a sat temperature ulja sada prati temperaturu elektromotora. Iz kompanije Little Car kažu: "Apsolutna autentičnost bila je ključna tijekom razvoja vozila, a naš DB5 Junior ima iste Aston Martin detalje kao i izvorni model iz 1963. godine." Sve u svemu - cool, naročito onim geracijama kojima je u djetinjstvu Moskvić na pedale bio "kraj svijeta".

image
DB5 Junior
Aston Martin
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 03:16