VIDEO

AUDI RS5 vs BMW M4 Competition: Quattro protiv stražnjeg pogona - pogledajte koji se pokazao bržim!

 
 TheMotoristSA Youtube

Nakon što je prije nekoliko dana na YouTubeu osvanuo obračun između novog BMW-a M5 i Mercedesa E63 AMG koji možete pogledati ovdje, sada je na red došao još jedan njemački obračun. Novi Audi RS5 protiv BMW-a M4 Competition Package. Ovako stvari stoje na papiru: oba automobila ispod poklopca skrivaju 450 KS, a RS5 ima nešto veći okretni moment (600 Nm u odnosu na 550 Nm u BMW-u).

TheMotoristSA Youtube

BMW ima prednost kada je u pitanju težina, budući da broji 70-ak kg manje. Ipak, velika prednost Audija je Quattro pogon na sve kotače, dok BMW snagu naravno prenosi na stražnje kotače. A kako obračun izgleda u stvarnosti pogledajte video:

Kao što ste mogli vidjeti, RS5 je odmah u startu stekao prednost prvenstveno zbog Quattro pogona koji ga ispaljuje s mjesta do stotke za manje od 4 sekunde...Ipak, da ovakve utrke nisu uvijek stvarni pokazatelj stvari dokazuje sljedeći video:

Kao što možete vidjeti, na ovom testu M4 Competiton na kraju ipak uspjeva nadoknaditi početni zaostatak te na kraju izlazi kao pbojednik. Dakle, u obzir treba uzeti velik broj faktora ali i reakciju i iskustvo vozača za volanom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 23:32