VRIJEDNOST MU SAMO RASTE

AUTO MAFIJAŠKOG BOSSA ALA CAPONEA NA PRODAJU! Za Cadillac Town Sedan iz 1928. godine čuvenog gangstera traži se čak milijun dolara!

 
 Celebrity Cars Las Vegas

Cadillac iz 1928. godine prodaje se za milijun dolara? Da, moguće je, budući da ovdje nije riječ o bilo kakvoj izvedbi. Konkretno, radi se o modelu Town Sedan koji je bio u vlasništvu ni više ni manje nego – Al Caponea.

Lakiran je u zelenu boju s crnim krovom, a poznati ga je gangster svojevemreno odlučio blindirati. Tako su ugrađena 2,54 cm debela stakla, a jedno je vrijeme imao i oklopni materijal koji je u međuvremenu uklonjen od strane jednog od kolekcionara koji ga je imao u svojo garaži.

Celebrity Cars Las Vegas

Ispod poklopca se nalazi V8 motor snage 90 KS (da, u današnjim pojmovima zvuči nevjerojatno da V8 ima tek 90 KS) uparen s 3-stupanjskim ručnim mjenjačem .

Pritom je cijela priča prilično oko ugrađivanja dodataka zanimljiva.

Naime, Ernest Capstran je objasnio kako je upravo on u radionicI svog oca dorađivao ovaj Cadillac.

Iako je njegov otac prvotno Caponeu rekao kako se ne bave takvim poslovima, njegovi su mu ljudi rekli „Sada se bavite”, i daljnje rasprave nije bilo, a Capone je osobno došao podmiriti račun za doradu automobila.

Celebrity Cars Las Vegas

Kada je Al Capone uhićen, automobil je već bio kod novog vlasnika, a tada ujedno kreću i česte promjene vlasništva i promjene adresa. Tako se između ostalog našao u muzeju u Manchesteru.

Godine 1958. kupuje ga Harley Nielson koji se odlučuje poslati automobil na restauraciju prilikom koje su oklopni dijelovi uklonjeni. Na aukciji RM Sotheby's-a u Montereyu automobil je 2012. prodan za 341.000 dolara.

Celebrity Cars Las Vegas

A čini se kako novi vlasnik sada želi unovčiti ovaj Cadillac, a ostaje pitanje hoće li naći kupci s obzirom da je cijena gotovo 3 puta veća od one prije 8 godina, a u međuvremenu na automobilu nije odrađena neka dodatna restauracija koja bi eventualno podigla cijenu.

Tko zna, možda se vlasnik nada da će naići na nekog bogatog kolekcionara kojem je želja u garažu ugurati automobil kojeg je vozio sami Al Capone...

Celebrity Cars Las Vegas

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 05:33