POMOĆ ROBOTA

VIDEO: KAKO KUPITI NAMIRNICE A NE IZAĆI IZ STANA ZBOG STRAHA OD KORONA VIRUSA? Pogledajte čega se dosjetila ova Kineskinja kako bi si osigurala ručak!

 
 YouTube screenshot / YouTube screenshot

Zbog epidemije koronavirusa u Kini mnogi su stanovnici (posebno u Wuhanu gdje je cijela priča i krenula) i dalje u svojevrsnoj karanteni u svojim stanovima. Izlasci na ulice se minimiziraju, a neki su našli i alternativu fizičkom odlasku u trgovinu.

Tako je Chen Tao, stanovnica grada Jinan (koji je udaljen 850 km od Wuhana, ali opreza nikad dosta) po kupnju namirnica odlučila poslati vozilo na daljinsko upravljanje koje je sama izradila.

Naime, ona se inače bavi takvim projektima, pa je ovo bila idealna prilika da isproba svoju najnoviju „igračku”, i to na ruti od 400 metara koliko je udaljena prva trgovina. Pritom je na vozilo stavila kameru, a snimka je osvanula na YouTubeu:

Na vozilo je napisala i svoj broj mobitela, a opremila ga je i zvučnikom kako bi je djelatnici ju djelatnici u trgovini u kojoj je nabavila namirnice mogli kontaktirati i dobiti podatke o načinu beskontaktnog plaćanja. Po povratku u stan vozilo je dezinficirala sprejem (bolje spriječiti nego liječiti).

Vlasti kineske provincije Hubei, u kojoj je započelo širenje koronavirusa, u četvrtak su objavile nove podatke prema revidiranoj metodi koji pokazuju drastičan skok broja zaraženih i umrlih u epidemiji od koje strepi svijet.

Tako je u odnosu na srijedu broj zaraženih porastao za čak 14.840, a istovremeno su u protekla 24 sata zabilježena 242 nova smrtna slučaja, čime je ukupan broj umrlih porastao na 1.355, dok je broj zaraženih u Kini skočio na više od 59.000.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:05