SPEKTAKL

AUTO MOTOR SHOW: Fisichellaotvorio oktanski vikend u Areni!

Sljedeća će tri dana biti u znaku oktanske sportsko-edukacijsko-izložbeno-zabavne priredbe koja će na jednom mjestu okupiti akrobatske motocikliste, kaskadere, demonstracije sigurne vožnje, hrvatsku policiju u njezinom najjačem sastavu, glazbenike i vozača Formule 1

Danas je u 11 sati poznati vozač Formule 1, danas testni vozač Ferrarija Giancarlo Fisichella otvorio Auto motor show u Zagrebu. Prostori u i oko velebne dvorane Arena sljedeća će tri dana biti u znaku oktanske sportsko-edukacijsko-izložbeno-zabavne priredbe koja će na jednom mjestu okupiti akrobatske motocikliste, kaskadere, demonstracije sigurne vožnje, hrvatsku policiju u njezinom najjačem sastavu, glazbenike i vozača Formule 1. Zanimljiva kombinacija nema što...

Nakon što se tek u svibnju pojavila inicijativa za organizacijom ovakvog događaja, odmah se krenulo u realizaciju, da bismo, eto, samo četiri mjeseca kasnije dobili kombinaciju oktanskog miksa.

- Iako smo bili u stisci s vremenom, odnosno da smo ga imali malo za posložiti sve kako smo zamislili, ipak smo vjerujem napravili dobar program. No, tek bi sljedeće godine trebala biti 'prava stvar', do kada ćemo imati vremena za sve i kada bismo uključili i Split u cijelu priču, tako da i tamo i u Zagrebu imamo ovakav show - rekao je direktor manifestacije Tomislav Jelić.

Edukacija djece

A program u Areni, između ostaloga, u tri dana podrazumijeva freestyle motocikliste koji će raditi vratolomije u zraku i na cesti, vozače koji će kamion voziti na dva kotača ili kamionom probijati vatrene zidove, zatim 'glumiti' sudare, prevrtati automobile... Svoj će program prvi put u Hrvatskoj izvesti talijanska udruga Arcobaleno Motor Show koja već godinama organizira slične događaje u Italiji, a koja djeluje pod vodstvom ključnih osoba talijanske Polizie di Stato. Njihov dolazak uključuje prezentaciju različitih vozila i demonstraciju vožnje u specijalizirano pripremljenim automobilima, kao što je Ferrari Challenge, Formula 3, freestyle motokros, policijska škola na motociklu...

- Ovo je prvi ovakav događaj u Hrvatskoj koji osim ekshibicijskog nudi i edukativan program. Naš partner je MUP i AMC Centar za sigurnu vožnju koji će imati niz prezentacija vezanih za sigurnost u prometu, a to je itekako važno s obzirom na početak školske godine i činjenicu da u prometu sudjeluje puno djece, koja su najugroženija skupina na cestama - naglasio je Jelić.

Najbolje je to dočarao Krunoslav Borovec, načelnik ureda ravnateljstva MUP-a, rekavši kako 'godišnje u prometnim nesrećama u Hrvatskoj izgubimo jedan cijeli razred djece'. No, osim edukacije djece i vozača, policijske snage će od 17. do 19. srpnja u Areni imati više uloga.

- Specijalna policija će izvesti helikopterski desant na automobil što izgleda vrlo atrkativno. Izložit ćemo naše 'presretače' s autocesta, policijske motocikle i svu najmoderniju tehniku za kontrolu brzine.

Posjetitelji će uz predočenje osobne iskaznice na štandu policije moći provjeriti stanje kaznenih bodova na svom 'računu', napuhati alkotest i brojne druge stvari.

Cijena ulaznice 20 kuna

Nedelja je pod okriljem obiteljskog dana osigurala više sadržaja za djecu, od edukativnih poligona za vožnju, igara do nastupa dječjih plesnih skupina i zborova. Kako kažu organizatori, cilj je da Auto motor show postane tradicionalno prometno događanje u Zagrebu na kojem æe se okupiti javnost, policija, mediji i sve relevantne institucije u prometu, a radi promicanja prometne kulture te smanjenja posljedica prometnih nesreća u uvjetima stalno rastućeg prometa.

Što se sportskog dijela programa tiče, tu će svakako 'najjače' ime biti Giancarlo Fisichella. Kako je on trenutačno testni vozač Ferrarija (koji usko surađuje s Arcobalenom u talijanskoj verziji ovoga showa), Fisico je izabran za međunarodnog promotora zagrebačkog događaja te je ujedno i 'prerezao vrpcu” i označio Auto motor show otvorenim. Poslije toga je pokazao i svoje vozačke vještine, na malenoj improviziranoj pisti na istočnoj strani Arene vozio jee trkaću verziju Ferrarija Challenge. Ono što je zanimljivo u nagradnoj SMS igri, posjetitelji mogu dobiti priliku voziti se s njim. Inače, cijene ulaznica su 20 kuna i mogu se kupiti na blagajnama Arene.

Program u Areni



U tri dana podrazumijeva freestyle motocikliste koji će raditi vratolomije u zraku i na cesti, vozače koji će kamion voziti na dva kotača ili kamionom probijati vatrene zidove, zatim 'glumiti' sudare, prevrtati automobile...

PETAK, 17. rujan

11.00 Otvorenje

11.45 Kaskaderski program*

12.00 MUP RH demonstracije - simulacije AMC Centra za sigurnu vožnju

14.00 Kaskaderski program: drifting, Ferrari Challenger Racing

14.45 SMS nagradna igra - vožnja s Giancarlom Fisichellom

15.00 promocija novog Opel Muvana

16.00 Kaskaderski program*

20:30 Koncert Colonia

SUBOTA, 18.09.2010.

10.00 Kaskaderski program

15.00 Drifting, Ferrari Challenger Racing

16.00 Kaskaderski program*

17.00 Humanitarna “Autoškolica” - osnove vožnje uz poznate osobe u ulozi instruktora vožnje

20.30 Burn! Burn tires! Zabavni program - DJ Frix, DJ Real One, DJ Kameni

NEDJELJA, 19.09.2010.

10.00 Kaskaderski program - drifting, Ferrari Challenger Racing

11.30 Program za djecu - Klinci s ribnjaka & Ricardo Luque, AMC - sigurnost djece u prometu

12.00 Humanitarna “Autoškolica” - osnove vožnje uz poznate osobe u ulozi instruktora vožnje

13.00 Kaskaderski program*

17.00 Humanitarna “Autoškolica”

20.30 Zatvaranje

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 22:03