FANTASTIČNO SAČUVAN

Auto s postera 1980-ih: Ovaj Lamborghini Countach iz 1988. kao da je jučer izašao iz tvornice

Popis ne navodi kada je Sheikh nabavio auto, ali kaže da se savršeno slaže s onim kojeg je zalijepio na svoj zid dok je odrastao

1988. Lamborghini Countach LP5000 Quattrovalvole

 Mecum Auctions

Malo tko sebe naziva auto entuzijastom, a da nije čuo za kultni Lamborghini Countach. Nekada, a možda i dan danas, na posterima je krasio zidove dječjih doba diljem svijeta.

Sada, jedan primjerak Countacha LP5000 Quattrovalvole iz 1988. godine koji je uvršten na popis Mecum Auctionsa traži novog vlasnika na američkoj aukciji Indy 2022. koja će trajati od 13. do 21. svibnja.

image

1988. Lamborghini Countach LP5000 Quattrovalvole

Mecum Auctions

Ovaj Countach dolazi iz kolekcije Asi i Lise Sheikh. Popis ne navodi kada je Asi Sheikh nabavio automobil, ali kaže da se savršeno slaže s Countachem kojeg je zalijepio na svoj zid dok je odrastao. Automobil je ostao u svom izvornom stanju i danas izgleda jednako svježe kao i kada je izašao iz tvornice.

image

1988. Lamborghini Countach LP5000 Quattrovalvole

Mecum Auctions

Vanjštinu krasi jednostavna nijansa crne sjajne boje koja savršeno pristaje divljem dizajnu eksterijera.

U kontrastu s crnom bojom nalaze se brojni zlatni akcenti, uključujući naplatke u stilu "telefonki". Iako je opremljen ružnim odbojnicima koji su bili nužni za američko tržište, za sve se iskuplja kultno stražnje krilo.

image

1988. Lamborghini Countach LP5000 Quattrovalvole

Mecum Auctions

U kabini se nalazi crna koža na sjedalima, tunelu mjenjača i nadzornoj ploči, a u oči upada ručni mjenjač s pet stupnjeva prijenosa, nešto što u današnje vrijeme postaje relikt automobilske industrije. Mecum napominje da je Countach prešao oko 16.000 kilometara, i da se prodaje s originalnim priručnikom, servisnim zapisima, kožnim rukavicama i čistim CarFax izvješćem. Vidjetr ćemo koju će cijenu postići ovaj klasik snova...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 23:07