SKORO KAO PRAVI!

Bizarna replika: Nikada ne biste pogodili koji je automobil baza ove čudne prerade

Gullwing Tribute naziv je replike legendarnog Mercedesa, a može se vidjeti u Cape Townu u Južnoj Africi
Gullwing Tribute
 Crossley & Webb

U društvu Jaguar E-Type ili Lamborghinija Miure jedan od najljepših automobila svih vremena sigurno je Mercedes 300 SL (W 198) poznat kao "Gullwing" iz 1950-ih. Međutim, automobil s fotografija prilično je neobična replika legende iz Stuttgarta.

Iako originalne primjerke kultnog kupea koji oduzima dah mogu koštati i više od milijun eura, ova bizarna imitacija daleko je povoljnija i iznosi oko 106.000 eura.

image
Gullwing Tribute
Crossley & Webb

Opravdava ime Gullwing zbog spektakularnih vrata koja se otvaraju poput galebovih krila zbog čega je i dobio nadimak, a vjerna replika je i ostatak karoserije. Međutim, mjere i proporcije ne "štimaju" što je posljedica izbora automobila "donora".

image
Gullwing Tribute
Crossley & Webb

Replika nazvana Gullwing Tribute radionice Crossley & Webb iz Južne Afrike za "donora" je izabrala Mercedes SLK 32 AMG iz 2001. godine koji je potom dobio tijelo od aluminija dizajnirano korištenjem podataka iz 3D skeniranja stvarnog W198, a ušteda na težini iznosi lijepih 400 kilograma u odnosu na SLK.

image
Gullwing Tribute
Crossley & Webb

Gullwing Tribute, koji se može vidjeti u Cape Townu pokreće originalni, kompresorski 3,2-litreni V6 motor od 354 KS i s okretnim momentom od 450 Nm. Pet-stupanjski automatski mjenjač prebacuje brzine "glatko", a "performanse su živahne" stoji u opisu.

image
Gullwing Tribute
Crossley & Webb

Dodan je i čelični "kavez" za što bolju torzijsku čvrstoću nakon uklanjanja panela kako bi se SLK pretvorio u stvarnu repliku 300 SL-a. Podsjetimo, proizvedeno je tek oko 1400 originalnih primjeraka 300 SL-a, a premda ovaj SLK generacije R170 nije toliko ekskluzivan, ostaje relativno rijedak prizor kad se uzme u obzir da je od 2001. do 2004. proizvedeno samo oko 4333 primjeraka.

image
Gullwing Tribute
Crossley & Webb

Ostaje samo pitanje što u Mercedes kažu na ovo jer je tvrtka poznata po rigoroznim pravnim akcijama protiv ovakvih izvedbi. Što vi kažete na ovu repliku?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 07:25