E30 egzotika

BMW Group Classic ga vratio u izvorno stanje: Prodaje se rijedak M3 kabriolet iz 1989. godine

Ovaj M3 kabriolet iz 1989. jednom je imao motor i mjenjač iz M5, ali je BMW Group Classic ispod haube vratio S14 s četiri cilindra

1989. BMW M3 Cabrio

 Collecting Cars

Često se neki od klasičnih automobila na koje nailazimo na prodaju na raznim aukcijskim platformama mogu opisati kao u vrlo dobrom stanju. Međutim, ovaj BMW M3 kabriolet iz 1989. je poseban jer je u besprijekornom stanju, a kada kažemo besprijekoran, to zaista i mislimo.

image

1989. BMW M3 Cabrio

Collecting Cars

Vidite, ovaj M3 nisu samo dobro održavali njegovi prijašnji vlasnici prije nego što je stavljen na prodaju. Umjesto toga, dobio je sveobuhvatnu restauraciju od strane BMW Group Classica između siječnja 2018. i prosinca 2020. Nećete naći mnogo drugih E30 M3 koje bi restaurirao sam proizvođač automobila.

image

1989. BMW M3 Cabrio

Collecting Cars

Automobil se prodaje putem aukcijske platforme Collecting Cars. Popis otkriva da je tijekom životnog vijeka automobila bio opremljen M5 motorom i mjenjačem, ali kao dio restauracije, ponovno su ugrađeni originalni S14 četverocilindrični M3 motor i mjenjač.

Šećer na kraju je lijepa nijansa nazvana Macau Blue Metallic s tamnoplavim krovom od tkanine i originalni naplatci koji su obnovljeni.

image

1989. BMW M3 Cabrio

Collecting Cars

BMW Group Classic napravio je mnogo više na automobilu od jednostavne ugradnje novog motora i prijenosa. Također je izvršio reviziju cijevi hladnjaka ulja, zamijenio kardansko vratilo, obnovio prigušivače i zamijenio ključne dijelove poput vjetrobranskog stakla, maglenki, haube, upravljača, stupa upravljača, ručice mjenjača i putnog računala.

image

1989. BMW M3 Cabrio

Collecting Cars

Osim toga, uklonjena je sva hrđa na automobilu i ugrađena nova zvučna i toplinska izolacija u motornom prostoru. Vanjski izgled automobila nadopunjuje ljupka unutrašnjost s mnoštvom dijelova od crne kože koji pokazuje skromnu istrošenost.

Popis navodi da se automobil također prodaje s rezervnim kotačem i dizalicom. Prešao je 80.407 km i jedan je od samo 781 primjerka E30 M3 Cabrio modela ikada proizvedenih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. ožujak 2024 23:11