SAJAM TUNINGA

Bodenseeu: Osmo izdanje uz spektakularne modele i unikate koji se rijetko viđaju

O velikom interesu za priredbu koja s godinama izrasta u vodeći sajam tuniranih automobila i popratnih sadržaja najbolje govori podatak organizatora da su dobili trostruko više zahtjeva za izlaganje nego što su ih uspjeli primiti...

Više od tisuću tuniranih automobila prošloga je vikenda okupiralo njemački grad Friedrichhafen na sjevernoj obali Bodenskog jezera. Osmo izdanje Tuning World Bodensee posjetiteljima je na 20.000 metara kvadratnih ponudilo nekoliko spektakularnih modela, ali i unikata koji se rijetko viđaju.

Veliki i mali tuneri

O velikom interesu za priredbu koja s godinama izrasta u vodeći sajam tuniranih automobila i popratnih sadržaja najbolje govori podatak organizatora da su dobili trostruko više zahtjeva za izlaganje nego što su ih uspjeli primiti. Osim ‘običnih’ tunera koji ovu priredbu vide kao odličan način promocije, sve veći je broj velikih kompanija koje su zakupile vlastite izložbene prostore. Više od 200 izlagača i 150 klubova iz cijelog svijeta na jednom mjestu pokazali su nove trendove koji će obilježiti aktualnu godinu, a uz predstavljanje svojih ljubimaca, mnogi su ovu priredbu iskoristili za stvaranje novih poslovnih veza.

Brojni unikati

Specijalni modeli Alfa Romea i BMW-a namijenjeni moto utrkama samo su dio kolaža iz bogate ponude kućno ili tvorničko prerađenih automobila u Bodenseeu. Ne postoji marka koja nema svog predstavnika na salonu, a najviše pažnje dobili su pozlaćeni i dijamantima obloženi Mercedesi, legendarne Bube te Honde s turbomotorima koji razvijaju više od 500 KS. Velika pažnja organizatora posvećena je i zabavi svih posjetitelja zbog kojih su svakoga dana na rasporedu bili brojni koncerti, izbor za Miss, te razna natjecanja na stazi.

Atraktivne djevojke

Uz tunirane automobile i atraktivne hostese, veliki broj posjetitelja na ovaj show dolazi i zbog natjecanja u driftu na kojem se okupljaju svi poznatiji vozači iz cijele Europe . Spektakularne scene sa staze gdje su drifteri pokazivali svoje znanje ‘napumpali’ su atmosferu među posjetiteljima do krajnjih granica. Dokaz popularnosti prerađenih automobila najbolje potvrđuje brojka od čak sto tisuća posjetitelja koliko ih je u samo četiri dana prošlo kroz izložbene prostore Tuning World Bodenseea.

Pogledajte fotogaleriju!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 18:34