TUNING

Brabus preradio Mercedes-AMG EQS 53: Vizualna atrakcija i veći domet za 250.000 eura

Potpuno električni Brabus nije snažniji od standardnog AMG-a, ali će ići dalje zahvaljujući poboljšanoj aerodinamici

Brabus Mercedes AMG EQS

 Brabus

Brabus je jedan od tunera koji su prihvatili elektrifikaciju, što je dokazano ponudom temeljenom na EQ-u. Posljednji primjer je modificirani Mercedes-AMG EQS 53 4Matic+ koji ima dodatke karbonskih vlakana, veće kotače, spušteni ovjes i presvučenu kabinu.

image

Brabus Mercedes AMG EQS

Brabus

Iako ne proizvodi više snage od standardnog EV-a s oznakom AMG, Brabusov model EQS nudi duži domet vožnje i oštrije upravljanje. Tvrtka je prošle godine predstavila sveobuhvatan komplet za Mercedesov vodeći električni model, ali prikazani EV sa sličnim specifikacijama temelji se na snažnijoj AMG varijanti.

image

Brabus Mercedes AMG EQS

Brabus

Elegantna limuzina ima koristi od zatamnjenih kromiranih elemenata i brojnih dodataka izloženih karbonskih vlakana po cijeloj karoseriji, dostupnih u sjajnoj ili mat boji. Bodykit uključuje novi razdjelnik, ukras usisnika, bočne pragove, usmjerivače zraka ispred stražnjih kotača, novi difuzor i naglašeni lip spojler straga.

Tu su i 22-inčni kovani Brabusovi Monoblock M "Platinum Edition" naplatci, s dizajnom s deset krakova koji su obuveni u gume Pirelli P Zero. Veći kotači kombinirani su s modulom ovjesa Brabus SportXtra koji približava automobil tlu za 15-20 mm i sadrži novu postavku za koju se kaže da poboljšava upravljanje bez žrtvovanja udobnosti.

image

Brabus Mercedes AMG EQS

Brabus

Brabus tvrdi da sve gore navedene izmjene čine EQS aerodinamičnijim za 7,2%, što rezultira povećanjem EV raspona od 7% pri brzinama između 100-140 km/h. Iako je ovo primjetno poboljšanje, šanse su da će većina kupaca Brabusa biti više zainteresirana za sportski stil opreme nego za poboljšanu učinkovitost.

Luksuzna kabina EQS-a ponovno je presvučena visokokvalitetnom prošivenom i perforiranom kožom boje drvenog ugljena. Ostali detalji uključuju karbonske papučice i pločice, patosnice od velura i plišane jastuke za stražnje naslone za glavu koji su presvučeni Dinamica mikrovlaknima.

image

Brabus Mercedes AMG EQS

Brabus

Brabusov amblem može se pronaći na mnogo različitih mjesta u unutrašnjosti, pokazujući da ovo nije vaš tipični AMG. Naravno, vlasnici EQS-a mogu tražiti od Brabusa različite vrste kože u bilo kojoj željenoj boji i druge prilagođene dodatke interijera.

image

Brabus Mercedes AMG EQS

Brabus

Kao što smo ranije spomenuli, Brabus se nije petljao s električnim pogonskim sklopom modela. To znači da dolazi opremljen standardnim dvostrukim električnim motorima specifičnim za AMG koji proizvode kombiniranih 658 KS (484 kW) i 950 Nm okretnog momenta, ili do 761 KS (560 kW) i 1020 Nm s opcijskim Dynamic Plus paketom. Sprint od 0-100 km/h postiže se za 3,4 sekunde, dok je najveća brzina ograničena na 250 km/h.

image

Brabus Mercedes AMG EQS

Brabus

Cijena je nevjerojatnih 251.654 eura, a imajte na umu da Mercedes-AMG EQS 53 4Matic+ počinje od 155.009 eura u Njemačkoj, što znači da Brabus konverzija nije jeftina opcija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 00:27