VIDEO

BRITANSKA KRSTARICA S JAPANSKIM SRCEM: Ovaj vlasnik je u svoj Rolls-Royce Phantom ugradio 700 KS snažan 2JZ motor iz Supre

I dok je serijski Phatnom poznat po tišini unutar kabine koju posebno cijene kupci ovog modela, s ovim primjerkom to nije slučaj, no ovom vlasniku zvuk motora izaziva osmijeh na licu. U planu ima dodatno modificirati svoj Phantom kako bi izgledao agresivnije.
 Twitter

I dok većina kupaca Rolls-Royce modela traži udobnost i "bešumnu" vožnju, postoji nekolicina vlasnika koji su iznimke. Tako smo nedavno smo pisali o Jonu Olssonu koji je svoj Rolls-Royce Wraith udlučio napucati na 810 KS,postaviti na 24-inčne naplatke, ugraditi mu Quicksilver ispušni sustav te presvuči u maskirnu foliju, a sada je na internetu osvanula priča o još jednom zanimljivom primjerku Rolls-Roycea Phantoma. Naime, vlasnik Yajima-San kupio ga je novog prije 8 godina, no zbog problema sa originalnim V12 motorom odlučio ga je zamijeniti s Toyotinim 2JZ GTE motorom iz Supre. Yajima navodi kako je veliki entuzijast kada su u pitanju automobili, pa svaki put kada mu se na njegovim modelima pokvari neki dio traži "aftermarket" dijelove s kojima mijenja serijske i time poboljšava automobil.

Youtube screenshot

Njegov Rolls tako sada broji oko 700 KS, a plan mu je provesti se po trkaćoj stazi da isproba mogućnosti britanske krstarice s japanskim "srcem". Dodatna pogodnost mu je i jednostavnije servisiranje Toyotinog motora za koji odmah nalazi dijelove. I dok je serijski Phatnom poznat po tišini unutar kabine koju posebno cijene kupci ovog modela, s ovim primjerkom to nije slučaj, no Yajimi zvuk motora izaziva osmijeh na licu. U planu ima dodatno modificirati svoj Phantom kako bi izgledao agresivnije.

U videu možete pogledati detaljni intervju sa živopisnim vlasnikom koji u garaži ima i Nissan R35 GT-R, a između ostalog tvrdi da mu je želja kupiti još jedan Phantom, pretvoriti ga u drifterski automobil te predati upravljač Kenu Blocku i uživati u predstavi. Pogledajte kako izgleda i zvuči vjerojatno jedini Phantom sa 2JZ motorom:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 18:19