STRAVA U ALPAMA

Bugattijem od 3 milijuna eura napravio krš i lom na poznatoj cesti. ‘Pa ovdje nitko ne pretječe!‘

Kobno pretjecanja triju automobila u isto vrijeme dovelo je do znatne materijalne štete, ali i do teških tjelesnih ozljeda putnika
Prometna nesreća
 Rainier Johnson Supercars

Ultra skupi hiper automobil Bugatti Chiron, sportski Porsche 911 Cabriolet i jedan Mercedes jako su oštećeni u sudaru na cesti na čuvenom alpskom prijevoju Sankt Gotthard u Švicarskoj. Inače, ta je cesta omiljena svim automobilistima koji žele voziti u fantastičnom planinskom krajoliku, ali i onima koji požele i "stisnuti gas" te isprobati performanse svojih jurilica na nebrojenim zavojima ove ceste.

image
Promena nesreća
Rainier Johnson Supercars

Tako se nerijetko dogodi da se oni koji voze sporije i uživaju u panorami te oni koji su došli "jurcati", nikako nisu usklađeni u svojim stilovima vožnje. Posljedice posljednjeg sudara koji se tamo dogodio zabilježili su mnogi prolaznici pa su nihove fotografije i video zapisi odmah postali viralni.
Vjeruje se da je do sudara došlo tako što su Bugatti Chiron i Porsche 911 Cabrio vozili iza Mercedesa C-klase prema vrhu prijevoja iza "sporovoznog" kampera.

image
Promena nesreća
Rainier Johnson Supercars

Vozač Bugattija Chirona, jednog on najskupljih i najbržih serijskih automobila na svijetu koji raspolaže s čak 1500 KS u jednom je trenutku odlučio prestići kolonu, međutim prije njega su isto učinili i vozač Mercedesa i Porschea. Tako je Bugatti završio u stražnjem kraju Porschea kojeg je odbacio na stražnji kraj Mercedesa C-klase.
Nakon toga, vozač Bugattija je još "zakačio" i kamper, a kao što možete vidjeti na slikama koje se dijele na društvenim mrežama, uključujući i one s profila "Supercars Rainier Johnson", neka od vozila također su udarila u kamene stupove sa strane ceste koji služe kao zaštita od pada na travnati ponor, što je uzrokovalo dodatnu štetu na vozilima.
Fotografije snimljene na mjestu događaja pokazuju kako je Porsche 911 pretrpio najviše štete jer je između ostalog završio na jednoj od betonskih barijera uz cestu. Osim što mu je prednji kraj potpuno uništen i jedan od prednjih kotača je "izletio" iz ovjesa.

image
Promena nesreća
Rainier Johnson Supercars

Što se tiče Bugatti Chirona, oštećenja koja je pretrpio ovaj hiper automobil uglavnom se odnose na prednji kraj, a polomljeno je sve - branik od ugljičnih vlakana, maska hladnjaka te prednji poklopac koji se podigao, vjerojatno kao dio sustava zaštite pješaka u sudaru.


Lokalni 20 Minuten javlja da je nažalost, jedan od putnika iz Mercedesa zadobio teške tjelesne ozljede te da je u vrlo teškom stanju hitno prevezen u lokalnu bolnicu.
Cesta je bila privremeno zatvorena sve do kraja uviđaja koji je potrajao gotovo cijeli dan, a prema podacima lokalne općine, ukupna šteta na privatnoj kao i imovini općine iznosi čak 3,7 milijuna švicarskih franaka....

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:48