IMA LI FANOVA?

CIJENA KAO ZA NOVE AMG MODELE kultni Mercedes 190E 2.5-16 Evolution II prodaje se na online aukciji, trenutna cijena 115.000 dolara

 
 Bring a Trailer

Na popularnoj stranici za rabljene „Bring a Trailer” ovaj je tjedan krenula aukcija za kultni Mercedes 190E 2.5-16 Evolution II. Riječ je o modelu iz 1990. godine koji je prvih 29 godina imao samo jednog vlasnika, a dok ga je trenutni vlasnik kupio u listopadu prošle godine.

Sada će, čini se, pokušati na njemu zaraditi pozamašnu svotu. U doba elektrifikacija i „downsizinga” ovakvi kultni modeli uvijek su traženi te će pravi kolekcionari biti spremni keširati značajne iznose.

Foto: Bring a Trailer

Konkretan primjerak ispod poklopca skriva 2,5-litreni Cosworthov četverocilindarski motor, a na brojčaniku stoji 135.000 kilometara. Lakiran je u plavo-crnu boju (služeni naziv Blue-Black metallic) i postavljen na 17-inčne naplatke. Tu je i Evo II stražnji spojler, dok se za odlično držanje na cesti brine dodatno spušten ovjes.

Sa slika je vidljivo kako je automobil u besprijekornom stanju, kako izvana tako i u unutrašnjosti u kojoj se ističu Recaro sportska kožna sjedala.

Osim što je vizualno u odličnom stanju, automobil ima i nedavno redovito servisiran motor od 235 KS uz koje sprint do stotke traje sasvim pristojnu 7,1 sekundu. Jasno, kupac ovdje osim imena plaća i za današnje pojave nezamisliv osjećaj povezanosti s automobilom, a ta cijena nije mala, što potvrđuju i trenutne brojke. Prodavatelj je naime odlučio modle prodati po principu online aukcije gdje se kupci nameću u digitalnom okruženju. Trenutno najveća ponuda iznosi 115.000 dolara, a budući da aukcija završava za tri dana, prodajna cijena bi na kraju mogla biti još viša...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. ožujak 2024 02:09