POSTOJI I RAZLOG

Cijene mu divljaju, ali se i plaća: Ovaj je BMW M5 e39 iz 2003. prodan za 1,3 milijuna kuna!

Nema sumnje kultnim BMW modelima od 1980. do 2010., posebice s M oznakom, cijene idu u nebo
BMW M5 e39
 Enthusiast Auto Group

BMW Serije 5 iz 'M' odjela koja se proizvodila između 1998. i 2003. godine, poznata pod kodnim imenom 'e39', na glasu je kao jedna od najboljih i najfinijih 'mašina' koja je napustila bavarsku tvornicu. I po današnjim standardima e39 M5 predstavlja snažnu i sportsku limuzinu lijepog sportsko elegantnog kroja za koju su ljudi spremni platiti veliku svotu, ako je u dobrom stanju.



Ova činjenicasada je podignuta na razinu više prodajom jednog takvog modela kupcu za čak 200.000 američkih dolara (1,287,000 kuna).

image
BMW M5 e39
Enthusiast Auto Group

Automobil je oglasila kuća 'Enthusiast Auto Group' (EAG) iz Cincinnatija – specijalisti za prodaju automobila BMW modela.
Prije njih, vlasnik je bio poznati jazz pijanist koji ga gotovo nije uopće vozio, stoga je automobil u trenutku prodaje na satu imao malo više od 3 tisuće milja (4600 km) i originalne gume.

image
BMW M5 e39
Enthusiast Auto Group


Poliranjem, detaljnim uređenjem interijera i mehaničkim pregledom EAG je automobil vratio u stanje "nov iz dućana", no možda čak ni to ne objašnjava naizgled suludu cijenu sportske limuzine.

image
BMW M5 e39
Enthusiast Auto Group


Naime, cijenu podiže činjenica da je ovaj automobil pogonjen 5,0-litrenim V8 M benzincem od 400 KS i 440 Nm koji je uparen sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem proizveden 2003. godine, što je posljednja godina za generaciju E39. Uz to bivši vlasnik ga je tretirao kao kolekcionarski predmet, a takve je danas vrlo malo teško pronaći u izvrsnoj formi, a kamoli u izložbenom stanju poput ovog.

image
BMW M5 e39
Enthusiast Auto Group


Možda vam navedena cijena više i ne zvuči toliko apsurdno, a vlasnik EAG-a, Eric Keller, navodi kako bismo u bliskoj budućnosti mogli gledati kako se određeni modeli prodaju i za više novca.

image
BMW M5 e39
Enthusiast Auto Group


Boja ovog primjerka je 'Carbon Black' – svojevremeno najpopularnija boja za sjevernoameričke modele, stoga bi se primjerci u sličnom stanju, ali u rjeđoj originalnoj boji mogli kretati i do četvrt milijuna dolara, ovisno o tome kakva je ta boja, objašnjava Keller.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 02:14