TUNING

COOL PRERADA - BMW Kocka shooting brake? Da, to doista postoji...

Uvezeli ga iz Japana, preradili karoseriju, ugradili 286 KS snažan V8 motor iz modela 540i...ovaj BMW svakako ima bogatu i neobičnu povijest
 Griot's Garage

Kompanija Griot's Garage je u sklopu svog izložbenog sajma na SEMA-i je izložila jedinstveni BMW E30 M3 u karavanskoj izvedbi. Ovaj jedinstveni primjerak prešao je usitinu dug put. Naime, prerada je bazirana na BMW-u E30 karavanu koji je uvezen u SAD iz Japana. U kompaniji Griot's Garage htjeli su učiniti nešto posebno, pa su prije svega promijenili serijska prednja i stražnja vrata i zamijenili ih sa vratima kupe verzije koja su 23 cm duža. Karoserija je zatim lakirana u crvenu boju. Kako bi performansama pratio izgled, u auto je stavljen 4,0-litreni M60 V8 motor iz modela 540i iz 1995. godine.

Foto: Griot's Garage

Šeststupanjski ručni mjenjač također je preuzet sa modela 540i. Kako bi držanje bilo poboljšano, stavljene su gevinde proizvođača Ground Control, a za zaustavljanje se brinu Brembo kočnice. Za potpuni dojam tu su 17-inčni HRE naplatci. Iz kompanije Griot's Garage kažu kako će ovaj auto koristiti kao službeno vozilo za odlazak do svojih klijenata.

Naime, Griot's Garage se bavi pranjem i detailingom automobila, pa su zato odlučili maknuti stražnju klupu čime su oslobodili mjesta za svoje proizvode i spremnik za vodu kapaciteta 56 litara koji je integriran u stražnji dio auta. To omogućuje zaposlenicima Griot's Garagea da imaju svu opremu za pranje automobila svojih klijenata u ovom jedinstvenom BMW-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:12